Κόντρα Σταθάκη – Μπακογιάννη στη Βουλή

Κόντρα Σταθάκη – Μπακογιάννη στη Βουλή

Σταθάκης Ντόρα

Σκληρή αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, με την πρώην υπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Πολυνομοσχέδιο. Ο νόμος Κατσέλη όπως τροποποιήθηκε με το «νόμο Σταθάκη» δεν προστατεύει μόνο σε σχέση με τις τράπεζες -για τα στεγαστικά δάνεια- αλλά προστατεύει την πρώτη κατοικία και σε σχέση με χρέη στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, υπογράμμισε μιλώντας στη Βουλή ο κ. Σταθάκης, όταν η βουλευτής της ΝΔ  έθεσε ζήτημα σχετικά με τις κατασχέσεις και την προστασία της πρώτης κατοικίας, με αφορμή τη διάταξη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για χρέη στο Δημόσιο.

               «Ο νόμος Σταθάκη προστατεύει από όλες τις κατηγορίες χρεών»

«Η Βουλή έχει ψηφίσει το Ν. 4354/2015 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο οποίος νόμος ισχύει μέχρι 31.12.2018. Ο νόμος Κατσέλη, όπως τροποποιήθηκε από το νόμο Σταθάκη, είναι πολύ σαφής. Σε σχέση με το νόμο Κατσέλη, ο νόμος Σταθάκη έχει τρεις καινοτομίες. Δεν προστατεύει μόνο από τα στεγαστικά δάνεια. Προστατεύει και από την εφορία και από τα ασφαλιστικά ταμεία. Συνεπώς το υπερχρεωμένο νοικοκυριό πηγαίνει στο δικαστήριο για να προστατευτεί, εφόσον δεν μπορεί να τα εξυπηρετήσει, για όλες τις κατηγορίες χρεών. Παράλληλα στον νόμο Κατσέλη δεν είχαν υπαχθεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Με το νέο νόμο υπάγονται και οι πρώην εμπόροι που έχουν χάσει την πτωχευτική ιδιότητα. Επίσης το νοικοκυριό που έχει εισόδημα έως 40.350 ευρώ και ακίνητο πρώτης κατοικίας έως 280.000 ευρώ έχει πλήρη και καθολική προστασία» είπε ο κ. Σταθάκης.

             Ν. Μπακογιάννη: Εκπλειστηριάζονται σπίτια πρώτης κατοικίας

Είχε προηγηθεί η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έθεσε θέμα με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις κατασχέσεις: «Δεν ξέρω αν η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει σήμερα με τις κατασχέσεις. Έχουμε 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία, χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό που γίνεται σήμερα με κατασχέσεις άνω των 500 ευρώ, δηλαδή ότι για 500 ευρώ μπορεί κάποιος να οδηγηθεί σε κατάσχεση, είναι κάτι τερατώδες. Μπορεί στον ίδιο δανειολήπτη να πέσουν τρεις κατασχέσεις και για χρέος στην εφορία, και για χρέος στα ταμεία και για δάνειο σε τράπεζα» είπε η κ. βουλευτής της Ν.Δ. και υποστήριξε ότι το κράτος προχωράει σήμερα σε πλειστηριασμούς με μηδενική προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας. «Αυτή είναι η πραγματικότητα και το κάνετε εσείς και πανηγυρίζετε. Διότι έχω δει βουλευτές να ψηφίζουν δύσκολα μέτρα αλλά να ψηφίζουν δύσκολα μέτρα και να πανηγυρίζουν, πρώτη φορά το βλέπω» πρόσθεσε.

               Γ. Σταθάκης: Σας προκαλώ, φέρτε στοιχεία για πρώτη κατοικία που εκπλειστηριάζεται»

«Ας φέρετε μια πρώτη κατοικία που να πλειστηριάζεται, σας προκαλώ» απάντησε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε: «Αφήνω τα γενικόλογα σχόλια και περιμένω κάτι συγκεκριμένο. Φέρτε στοιχεία για μια πρώτη κατοικία, με τις προϋποθέσεις του νόμου, να έχει πλειστηριαστεί. Αυτές που αναφέρεστε και δημιουργείτε σύγχυση είναι με ιδιώτη κατά ιδιώτη. Ούτε στις τράπεζες εμπίπτει, ούτε στα χρέη στο Δημόσιο, ούτε τίποτε από αυτά. Ιδιώτες κατά ιδιωτών που ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Σας προκαλώ για τελευταία φορά και φέρτε μια κατοικία που, ενώ προστατεύεται από το νόμο, εκπλειστηριάζεται».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/317515-Kontra-Stathake-Mpakogianne-ste-Boyle ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...