Κύματα προσφύγων σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κύματα προσφύγων σε Ελλάδα και Ευρώπη

Εκβιάζει ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση ο Ερντογάν – Ο σουλτάνος άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου και φτάνουν κατά χιλιάδες από τα περάσματα του Έβρου και από τα νησιά

 

ΑΝΟΙΞΕ την πόρτα του φρενοκομείου ο σουλτάνος που κάνει πράξη την απειλή του να γεμίσει την Ελλάδα και την Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατά χιλιάδες φτάνουν τα καραβάνια των προσφύγων από τα περάσματα του Έβρου, ενώ τα τουρκικά δουλεμπορικά έχουν κάνει απόβαση στα νησιά του Αιγαίου.

Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι αναζητούν καταφύγια ακόμα και στις πλατείες μεγάλων πόλεων όπως στην Θεσσαλονίκη που κατασκήνωσαν στο πιο κεντρικό σημείο μέχρι να βρεθεί ένας οργανωμένος χώρος διαμονής.

Στην Λέσβο η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι γιατί το νησί δεν αντέχει να φιλοξενήσει άλλα κύματα μεταναστών.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός, ενώ στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για βρόμικα παιχνίδια του Ερντογάν, που χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως μέσο πίεσης και διαπραγμάτευσης.

Οι ροές των προσφύγων αναμένεται να αυξηθούν θεαματικά τις επόμενες ημέρες.

Ολόκληρος ο παρακρατικός μηχανισμός του σουλτάνου έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να διευκολύνει το πέρασμα δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα.

Η νέα τουρκική πρόκληση αναμένεται να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη χώρα μας με δεδομένο ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στηθούν δομές φιλοξενίας για τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει σημάνει συναγερμός γιατί η αύξηση των προσφυγικών ροών εκτός από τα προβλήματα ασφαλείας που δημιουργεί αναμένεται να ενισχύσει τα ξενοφοβικά και ακροδεξιά κόμματα.

Η αντιμεταναστευτική ρητορική έχει αυξήσει θεαματικά τη δύναμη της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Μάλιστα στην Ιταλία που κυριάρχησαν στις πρόσφατες εκλογές τα ξενοφοβικά κόμματα εκδηλώνονται και περιστατικά βίας με συγκρούσεις ακροδεξιών με μετανάστες.

Η Τουρκία λειτουργεί για μια ακόμα φορά ως παράγοντας αποσταθεροποίησης για ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκβιάζει ανοιχτά την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιώντας τα τρία εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι σε τουρκικό έδαφος.

Η αντίδραση στη νέα τουρκική πρόκληση από την πλευρά των Ευρωπαίων θα πρέπει να είναι σκληρή και αποτελεσματική.

Σε διαφορετική περίπτωση ο σουλτάνος θα ανοίγει και θα κλείνει όποτε θέλει τη στρόφιγγα του προσφυγικού εκβιάζοντας ανοιχτά την Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει ένα δίκαιο καταμερισμό των προσφυγικών ροών.

Γιατί στο ακραίο σενάριο που μιλάει για έλευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων η χώρα μας δεν έχει ούτε τις υποδομές, ούτε τα κεφάλαια που απαιτούνται για να τους συντηρήσει.

 

«Εκρηξη» προσφυγικών ροών σε Κω, Λέσβο και Σάμο

 Η Κως, μαζί με τη Λέσβο και τη Σάμο συνεχίζουν να φιλοξενούν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, αυξήθηκαν κατά 843 άτομα σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις 30 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες μόνο καταγράφηκαν 24.410 άτομα έναντι 23.567 ατόμων την περασμένη Πέμπτη.

Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών αυξήθηκε κατά 152 άτομα, από 23.673, στα 23.825 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Κω, έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες / μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς. Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 13.481 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 604 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους. Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, η ατμόσφαιρα στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες είναι έκρυθμη με τον δήμαρχο του νησιού να ζητά την αποσυμφόρηση της Πλατείας Σαπφούς στην οποία έχουν καταλύσει δεκάδες πρόσφυγες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/329303-Kymata-prosphygon-se-Ellada-kai-Eyrope ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...