Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου(ΤΑΙΠΕΔ): Η απόφαση του ΚΑΣ, σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της επένδυσης

Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου(ΤΑΙΠΕΔ): Η απόφαση του ΚΑΣ, σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της επένδυσης

Το ΤΑΙΠΕΔ τοποθετείται για την απόφαση του ΚΑΣ

Σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο ελληνικό, χαρακτήρισε την χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ, η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου. Συγκεκριμένα, με δήλωσή  της τόνισε ότι «ως προς το αρχαιολογικό θέμα, μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θεωρούμε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου. Είναι εξίσου σημαντικό πλέον, οι αποφάσεις του ΚΑΣ να καθαρογραφούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση της επένδυσης».

Σχετικά με τις υπόλοιπες εξελίξεις γύρω από την επένδυση η κυρία Τσιτσογιαννοπούλου, επεσήμανε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το ακίνητο του Ελληνικού και τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η επένδυση».

Το πρώτο βήμα ήταν η έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το οποίο «αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτή για το Ελληνικό».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τον μη χαρακτηριστικό δασικής έκτασης στο ακίνητο. Η πρόεδρος του Ταμείου, το χαρακτηρίζει ως «ένα θετικό αποτέλεσμα, εν πολλοίς αναμενόμενο για εμάς, λόγω των ισχυρών νομικών ερεισμάτων που είχαμε από τις δύο σχετικές γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί μη ύπαρξης δάσους στην έκταση του Ελληνικού», ενώ τονίζει πως στο ΤΑΙΠΕΔ, «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έκβαση αυτής της υπόθεσης».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/303932-Lila-Tsitsogiannopoyloy-TAIPED-E-apophase-toy-KAS-semantiko-bema-gia-ten-oloklerose-tes-ependyses ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...