Λαμπρή υποδοχή στο Άγιο Όρος για τον νέο Πολιτικό Διοικητή

Λαμπρή υποδοχή στο Άγιο Όρος για τον νέο Πολιτικό Διοικητή

Ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Δήμτσας συνεχίζει τις επισκέψεις του στις Μονές του Αγίου Όρους.
Μετά τη Μεγίστη Λαύρα, την πρώτη στην τάξη Αγιορειτική Μονή, επισκέφτηκε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τη δεύτερη στην τάξη. Σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό έτυχε λαμπρής υποδοχής από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Εφραίμ και τους Πατέρες της Μονής, όπως και του είχε επιφυλαχθεί και στο Πρωτάτο στις Καρυές και στη Μεγίστη Λαύρα.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ στην προσφώνησή του τόνισε ότι το Άγιον Όρος που τελεί υπό την σκέπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει μεγάλη αποστολή στο σύγχρονο κόσμο. Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του θεσμού του Πολιτικού Διοικητή, ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα στην εξισορρόπηση και καλή ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελληνικής Πολιτείας και Αγίου Όρους. Ευχήθηκε στον νέο Διοικητή να διακονήσει αυτό το λειτούργημά του απρόσκοπτα, με σύνεση και διάκριση, με τον φωτισμό του Θεού και την ευλογία της Παναγίας, της Ηγουμένης του Αγίου Όρους.

Ο νέος Πολιτικός Διοικητής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας στην αντιφώνησή του είπε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό του και θεωρεί μεγάλη ευλογία από τον Θεό που του δόθηκε αυτό το αξίωμα από την Ελληνική Πολιτεία. Ανέφερε ότι αρχίζει αυτό το λειτούργημά του ζητώντας τις σεπτές ευχές και ευλογίες από τον ανώτατο πνευματικό επόπτη του Αγίου Όρους, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Τόνισε την οικουμενικότητα του Αγίου Όρους, ότι αποτελεί το λίκνο της Ορθοδοξίας, και που τελευταία, εκτός την πνευματική και πολιτιστικήπροσφορά του προς τον κόσμο, επιδεικνύει και ένα μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Τελειώνοντας ανέφερε:

«Έχω επίγνωση όλων αυτών των διαστάσεων, όπως επίγνωση έχει και η Ελληνική Πολιτεία, η οποία και περιβάλλει με σεβασμό και αγάπη τον Άγιο τούτο Τόπο. Να είστε βέβαιοι ότι θα μεταφέρω «καλῇ τῇ πίστει» προς τα αρμόδια όργανα του Κράτους τα κατά καιρούς ανακυπτόμενα αιτήματα και ζητήματα. Η Ελληνική Πατρίδα μας φέρει το μοναδικό προνόμιο να έχει εντός της Επικράτειάς της την Αγιώνυμο Αθωνική Πολιτεία. Είμαι βέβαιος ότι αναγνωρίζει πλήρως την απορρέουσα τιμή και ευλογία, αλλά και ευθύνη».

Να αναφερθεί ότι παρόντες ήταν και ο τέως Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου, καθώς και ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Την Κυριακή ο νέος Πολιτικός Διοικητής θα επισκεφτεί την τρίτη στην τάξη Αγιορειτική Μονή, την Ιερά Μονή Ιβήρων και στη συνέχεια και τις υπόλοιπες Μονές του Αγίου Όρους.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/340746-Lampre-ypodoche-sto-Agio-Oros-gia-ton-neo-Politiko-Dioikete ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...