Λιγότερα μέτρα στο πολυνομοσχέδιο σε σχέση με την συμφωνία του Αυγούστου

File written by Adobe Photoshop¨ 5.0

Το πολυνομοσχέδιο δεν προβλέπει ούτε ένα πρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο σε σχέση με την συμφωνία του Αυγούστου, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, επισημαίνοντας ότι, αντίθετα, τα μέτρα είναι λιγότερα από όσα προβλέπονταν στην συμφωνία του καλοκαιριού, λόγω της «πολύ καλύτερης» πορείας της οικονομίας και των εσόδων.
Ο Γ. Χουλιαράκης τόνισε ότι, σχετικά με την φορολόγηση, η κυβέρνηση πιστεύει στο σχήμα «λίγα από τους πολλούς και πολλά από τους λίγους» κι αντέτεινε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης ζητά περικοπή δαπανών σχολιάζοντας ότι «οριζόντια περικοπή σημαίνει μείωση του κοινωνικού κράτους». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι από τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναθεώρηση δαπανών, διαδικασία περισσότερο στοχευμένη.
Ο μηχανισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί
Παράλληλα, ο Γ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι το 2015 όχι μόνο πιάστηκαν οι στόχοι, αλλά υπήρχε κι υπέρβαση πλεονάσματος. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολίασε σχετικά με τον μηχανισμό διόρθωσης, τον λεγόμενο «κόφτη», ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι και το 2016 και το 2017 και του 2018 θα πιαστούν οι στόχοι τονίζοντας ότι ο «μηχανισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί».
Ο Γ. Χουλιαράκης παρατήρησε ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι το ενδεχόμενο επιβράδυνσης των ρυθμών μεγέθυνσης της οικονομίας. Πάντως, όπως υπογράμμισε, ο μηχανισμός διόρθωσης προβλέπει έναν «κανόνα διαφυγής» και για αυτήν την περίπτωση, με προσαρμογή των στόχων προς τα κάτω.

The post Λιγότερα μέτρα στο πολυνομοσχέδιο σε σχέση με την συμφωνία του Αυγούστου appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...