Λιγότερες κατά 94 εκατ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου, τον Ιανουάριο!

Λιγότερες κατά 94 εκατ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου, τον Ιανουάριο!

Συνεχίστηκε και το 2018, η μείωση των οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες! Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιορίστηκαν σε 3,1 δις ευρώ. Αναλυτικότερα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης μειώθηκαν  σε 2,443 δισ. ευρώ έναντι 2,537 δισ. ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους, μία μείωση της τάξης των 94 εκατ. ευρώ. Παράλληλα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιορίστηκαν στα 692 εκατ. ευρώ από 765 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2017.

Συνολικά υπάρχει μείωση της τάξης των 167 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα. Από τα 3,302 δις ευρώ σε 3,135 δις ευρώ. Το μνημόνιο προβλέπει ότι  μέχρι το τέλους του μνημονίου τον Αύγουστο, θα πρέπει να έχουν μηδενιστεί. Στα μέσα του μήνα, αναμένεται η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης της γ’ αξιολόγησης ύψους 5,7 δις ευρώ (από σύνολο 6,7 δις ευρώ). Από αυτά τα 500 εκατ. ευρώ θα πάνε για πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Το ίδιο και το υπόλοιπο 1 δις ευρώ, που αναμένεται να εκταμιευθεί με την β’ υποδόση τον Απρίλιο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/324055-Ligoteres-kata-94-ekat-eyro-oi-opheiles-toy-Demosioy-ton-Ianoyario ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...