ΜΕ ΤΗΝ «ΑΛΚΥΟΝΗ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ…

Για άλλη μια χρονιά, ο Σύλλογος «ΑΛΚΥΟΝΗ» συμμετείχε στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2017, που διοργάνωσε η ΠΟΣΓΚΑμεΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία), στον Άγιο Ανδρέα στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Η ομάδα μας, αποτελούμενη από έντεκα (11) άτομα (έξι (6) κατασκηνωτές και πέντε (5) συνοδούς) – άλλοι με την θετική εμπειρία προηγούμενων περιόδων κι άλλοι με την προσμονή του αγνώστου – με χαμόγελα και καλή διάθεση στις αποσκευές μας, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας το πρωί της 16ης Αυγούστου για την κατασκήνωση. Φτάνοντας εκεί, ένα κατάφυτο, καταπράσινο τοπίο δίπλα στη θάλασσα, με πολλούς μικρούς οικίσκους «άνοιξε» την αγκαλιά του για να μάς φιλοξενήσει για τις επόμενες δέκα (10) ημέρες!

Η διάρθρωση του προγράμματος μιας τυπικής ημέρας στην κατασκήνωση, κάθε άλλο παρά… τυπική ήταν: Η ημέρα μας, εξ αρχής, γέμιζε χρώματα με ποικίλες, ευφάνταστες καλλιτεχνικές δραστηριότητες του πρωινού προγράμματος (ινδιάνικα στεφάνια, κολιέ από κουκουνάρια, καραβάκια, μάσκες, δωράκια κ.λπ.). Δυστυχώς, ο πρωινός αέρας και οι σύντομες καλοκαιρινές μπόρες δε μάς άφησαν να χαρούμε τα μπάνια μας στη θάλασσα παρά λίγες φορές˙ ήταν, όμως, αρκετές, για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί και να κάνουμε τις βουτιές μας! Το συναρπαστικό απογευματινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων μάς προ(σ)καλούσε να συμμετάσχουμε˙ μπάσκετ, αγώνες με κουβάδες, κυνήγι θησαυρού και πολλές άλλες δράσεις, όχι μόνο γέμιζαν ευχάριστα τον χρόνο μας, αλλά ενίσχυαν το ομαδικό μας πνεύμα, αλλά και την κοινωνικοποίησή μας, αφού ερχόμασταν – και εκεί – σε επαφή με τους φίλους μας από άλλους Συλλόγους και Δομές! Το βράδυ όλοι μαζί ετοιμαζόμασταν για τη νυχτερινή μας διασκέδαση στο γήπεδο της κατασκήνωσης: άλλες φορές σε «ήπιους» τόνους, παρακολουθώντας μια κινηματογραφική ταινία (animation), και άλλες σε πιο «έντονους» ρυθμούς με μουσική, χορό, κέφι και τραγούδι, που κατέκλυζαν την κατασκήνωση και όλοι μαζί, γνωστοί και άγνωστοι μεταξύ μας, γινόμασταν μια μεγάλη αγκαλιά και διασκεδάζαμε μέχρι… τελικής πτώσεως!

Οι στιγμές, όμως, που – εκτός των παραπάνω – έμειναν στο μυαλό όλων μας ήταν στιγμές μικρές, αυθόρμητες και δημιουργικές, που ζήσαμε μεταξύ μας. Όπως η ιδέα για το ποδοσφαιράκι από απλά ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέξαμε στην κατασκήνωση, μάς ενθουσίασε όλους και μάς έκανε να δουλέψουμε ομαδικά, ενώ έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρουσίαση που κάναμε στο «λούνα παρκ» της κατασκήνωσης, γεμίζοντάς μας υπερηφάνεια και χαμόγελα. Η ταινία που μαζευτήκαμε να δούμε και οι 11 σε ένα δωματιάκι ένα βροχερό βράδυ, με τα γέλια μας να γεμίζουν τον μικρό χώρο˙ τα σουβλάκια που παραγγείλαμε και φάγαμε όλοι μαζί˙ το κουκλοθέατρο που παίξαμε μεταξύ μας, με αυτοσχέδιους, αυθόρμητους διαλόγους˙ το UNO και το Jenga που μαζευόμασταν και παίζαμε κάθε στιγμή˙ η γυμναστική και τα μήλα που παίξαμε ένα απόγευμα στην αυλή μας˙ οι φίλοι που αποκτήσαμε, αλλά και οι αμέτρητες, αυθόρμητες στιγμές γέλιου, οι συζητήσεις και τα πειράγματα˙ ποτέ, ακόμα και στις άτυχες στιγμές μας, δε χάναμε το γέλιο και την καλή μας διάθεση!

Ήταν μια υπέροχη και γεμάτη εμπειρία για όλους μας, που σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα!!!

Στα επόμενα και καλύτερα που θα έρθουν…



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...