“Μάχη” με αδέσποτα μοσχάρια στο Καστράκι Δωρίδας.”Άφαντοι οι ιδιοκτήτες”. Δείτε το ρεπορτάζ του Ν.Ν. και δηλώσεις Καπενζώνη.Φωτο-Βίντεο

-Άφαντοι οι ιδιοκτήτες

-Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή του Δήμου Δωρίδας για την τύχης τους. 

-Ζημιές σε δέντρα και ιδιοκτησίες καταγγέλλουν πολίτες 

-Φύλαξη και φροντίδα προσφέρει ο Δήμος Δωρίδας έως ότου παρθεί απόφαση για την τύχη τους

Επιδρομή αδέσποτων μοσχαριών είχαμε την Παρασκευή το βράδυ ξημερώματα Σαββάτου στην περιοχή του Καστρακίου.

Περίπου 30 μοσχάρια από τα συνήθως αδέσποτα που κυκλοφορούν   περνώντας μέσα από χωράφια και δρόμους βορειοδυτικά του Καστρακίου προξενώντας ως συνήθως αρκετές ζημιές.

Άνθρωποι του Δήμου τα εντόπισαν έγκαιρα και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να τα εγκλωβίσουν σε περιφραγμένο χωράφι δυτικά του Καστρακίου .
Αμέσως πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε τα ζώα να παραμείνουν εκεί, να αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης τους και άμεσα ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας.  Επίσης ο Δήμος Δωρίδας συνεργάστηκε με εταιρία secutity και υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Από τις πρώτες ώρες  έχουν σταλεί ειδοποιητήρια σε κτηνοτρόφους της περιοχής από τον Δήμο για να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των μοσχαριών γιατί δυστυχώς δεν φέρουν τα γνωστά ενώτια(σκουλαρίκια) αναγνώρισης, αλλά κανένας κτηνοτρόφος δεν έχει παρουσιαστεί ως ιδιοκτήτης τους μετά από δύο 24ωρα μέχρι και πριν λίγη ώρα

Το πρόβλημα της φύλαξης είναι πάρα πολύ δύσκολο όπως αναφέρουν άνθρωποι του Δήμου και της Κοινότητας Καστρακίου γιατί τα ζώα έχουν μάθει να κυκλοφορούν αδέσποτα και το βράδυ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο έντονη.

Στο πλαίσιο της φύλαξής τους οι άνθρωποι του Δήμου τους παρέχουν νερό και μπάλες τριφύλλι για την τροφή τους και κτηνιατρική φροντίδα από τον κτηνίατρο του Δήμου Δωρίδας.

Ήδη το λόγο έχει ο Εισαγγελέας για τις επόμενες ενέργειες που θα γίνουν από την πλευρά του Δήμου, εφ΄ όσον δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους.

Το Nafpaktianews.gr το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε στο τόπο όπου φυλάσονται τα αδέσποτα ζώα και στη συνέχεια βρέθηκε στο Δημαρχείο του Ευπαλίου οπου ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Καπεντζώνης μίλησε για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...