Μέρισμα έως 1,3 δις ευρώ, επιβεβαίωσε ο Γ. Χουλιαράκης

Μέρισμα έως 1,3 δις ευρώ, επιβεβαίωσε ο Γ. Χουλιαράκης

H κυβέρνηση θα μοιράσει ποσό 1,1-1,3 δις ευρώ, που αντιστοιχεί σε 0,6% με 0,7% του ΑΕΠ, με το μέρισμα, επιβεβαίωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την τοποθέτησή του, για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο το ποσό θα δοθεί για την ενίσχυση αδύναμων κοινωνικά ομάδων, με κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια, κριτήρια οικογενειακής κατάστασης για την ενίσχυση των εισοδημάτων των πιο αδύναμων νοικοκυριών.   

 

Το υπόλοιπο υπερπλεονάσμα από το σύνολο 2,8% του ΑΕΠ που εκτιμάται ότι θα φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα, θα μείνει στα Δημόσια ταμεία ως «μαξιλάρι ασφαλείας» μέχρι να επικυρωθούν τα στοιχεία ως τον Απρίλιο του 2018.  Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Δεν θέλουμε να πάρουμε ρίσκα».

 

Ο κ. Χουλιαράκης εκτίμησε ότι η γ’ αξιολόγηση θα τελειώσει τον  Ιανουάριο ενώ η επόμενη μεγάλη αξιολόγηση θα τελειώσει έως τον Ιούνιο του 2018.

Ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης, είναι η δημιουργία ενός μεγάλου ταμειακού αποθέματος της τάξης των 12-15 δισ. ευρώ, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων για τους επομένους 12-18 μήνες. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο  καθαρά, χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης.

 

 Ο ίδιος, χαρακτήρισε φιλόδοξο αλλά εφικτό τον στόχο για επίτευξη του 3,5% πλεονάσματος το 2018 ενώ εμμέσως πλην σαφώς απένειμε εύσημα στους προκατόχους του λέγοντας πως είναι εφικτός γιατί την περίοδο 2015-2018 χρειάστηκε μικρότερη προσαρμογή από τα πρώτα δύο προγράμματα.

 

Όλα αυτά, ενώ δεν αναμένεται να έρθει κανένα επιπλέον μέτρο το 2018. Συγκεκριμένα, ο κ. Χουλιαράκης διαβεβαίωσε ότι στο τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στις 21 Δεκεμβρίου δεν θα υπάρχει κανένα νέο μέτρο. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307895-Merisma-eos-1-3-dis-eyro-epibebaiose-o-G-CHoyliarakes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...