Μέρκελ: Έχω τη βούληση να καταλήξουμε σε μια σταθερή κυβέρνηση

Μέρκελ: Έχω τη βούληση να καταλήξουμε σε μια σταθερή κυβέρνηση

Αισιόδοξη για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης εμφανίστηκε η Άγκελα Μέρκελ, απορρίπτοντας την συζήτηση για κυβέρνηση μειοψηφίας.

Μιλώντας στον «Κύκλο του Βερολίνου» ή «Κύκλο των Ελεφάντων», την τηλεοπτική συζήτηση που διοργανώνεται μετά τις εκλογές με τους επικεφαλής των κομμάτων, η Μέρκελ σημείωσε ότι το γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα διαφέρει από εκείνο χωρών με παράδοση σε κυβερνήσεις μειοψηφίας και δήλωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται για ποιον λόγο πρέπει να κάνει μια τέτοια επιλογή.

Παραδέχτηκε ότι η Γερμανία, εκτός από όλα τα θετικά της, έχει να επιλύσει και πολλά θέματα του μέλλοντος. «Έχω τη βούληση να καταλήξουμε σε μια σταθερή κυβέρνηση», τόνισε και πρόσθεσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα υποδεικνύει ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών έδωσε την εντολή στο κόμμα της να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας.

«Θα ευχόμασταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και πάλι λάβαμε μια σαφή εντολή κι εγώ βλέπω αυτήν εντολή, να ασχοληθώ προπάντων με το μέλλον», δήλωσε η καγκελάριος και, όταν ερωτήθηκε αν είναι αισιόδοξη ότι η Γερμανία θα έχει σταθερή κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα, απάντησε: «Είμαι γενικά πάντα αισιόδοξη, αλλά και πέρα από αυτό, εδώ και πολλά χρόνια ακολουθώ το μότο, ‘η ισχύς βρίσκεται στην ηρεμία’».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/302595-Merkel-Echo-te-boylese-na-katalexoyme-se-mia-stathere-kybernese ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...