Μίαρης: «Φορολογήσαμε συνειδητά τη μεσαία τάξη», είναι ομολογία για την οικονομική πολιτική της Ελλάδας

Μίαρης: «Φορολογήσαμε συνειδητά τη μεσαία τάξη», είναι ομολογία για την οικονομική πολιτική της Ελλάδας

είναι ομολογίαγια την οικονομική πολιτική της Ελλάδας

ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΜΙΑΡΗ

Η δήλωση αυτή έγινε με τον επίσημο τρόπο.

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του προσχεδίου του Προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργός , δήλωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης για να ενισχυθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα, όσοι διαθέτουν εισοδήματα κάτω από 4.800 ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένα νέο μέτρο στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού, παρά μόνο όλα όσα προβλέπει το προσχέδιο.
Πάντως, ήδη από την Κομισιόν μιλούν για κενό 550 -700 εκατ. ευρώ (0,3%-0,4% του ΑΕΠ) στον προϋπολογισμό του 2018.
«Στο τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί δεν θα προστεθεί ούτε ένα επιπλέον μέτρο.

Τα πρωτοσέλιδα για επιπλέον μέτρα 1 δις ή 2,4 δις δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα».

Περιέγραψε την πορεία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια και παρέθεσε τον οδικό χάρτη της «καθαρής» εξόδου. Ουσιαστικά, μίλησε για ένα «μαξιλάρι» της τάξης των 12 με 15 δις ευρώ, έναν κουμπαρά, ο οποίος θα αποτελεί την οδό διαφυγής της χώρας σε περίπτωση μιας νέας κρίσης χρέους. Συγκεκριμένα, είπε ότι προκειμένου να μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια στις αγορές χωρίς νέα προληπτική γραμμή στήριξης μετά το καλοκαίρι του 2018 θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ασφάλειας, έτσι ώστε αν προκύψει νέος κλονισμός σε διεθνείς χρηματαγορές σε κάθε περίπτωση να μπορούμε ανακυκλώνουμε δημόσιο χρέος χωρίς ρίσκο. «Είναι συνήθως της τάξης των δανειακών υποχρεώσεων 12 μηνών (1- 1,5 χρόνου) περίπου 12 με 15 δις», εξήγησε και ξεκαθάρισε ότι τα 9 δις θα προκύψουν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και τα υπόλοιπα από ιδία κεφάλαια, ήτοι από το πλεόνασμα.

Προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν θα μοιράσει το πλεόνασμα στο σύνολό του, φοβούμενη μια αναθεώρηση των αριθμών. Ειδικότερα, από το πλεόνασμα 2,8% του ΑΕΠ θα μοιραστεί το 0,6-0,7% και το υπόλοιπο θα «μείνει στα δημόσια ταμεία ως μαξιλάρι ασφαλείας για το ενδεχόμενο αναθεώρησης στόχου προϋπολογισμού του 2017». Τέλος αναγνώρισε ότι η διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5% «εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους», και ως εκ τούτου «η παράταξή μας θα ήθελε σημαντικά μικρότερους». Το μήνυμα ότι ο προϋπολογισμός του 2018 θα είναι «σφιχτός και σκληρός», πλην όμως αναγκαίος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την έξοδο από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018

Το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ακόμη ότι η διατηρήσιμη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οφείλεται στην εμπέδωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στη σημαντική δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας.
Τα παραπάνω, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να συνδυάζει με επιτυχία τη δημοσιονομική υπευθυνότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη.
Πάντως με τον προϋπολογισμό κάνουν…πρεμιέρα νέα μέτρα που αφορούν σε:

κατάργηση έκπτωσης 1,5% στις κρατήσεις φόρου μισθών- συντάξεων: 68 εκ. Ευρώ

κατάργηση έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες: 121 εκ. ευρώ

μείωση επιδόματος θέρμανσης: 58 εκ.Ευρώ

επιβολή φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα: 74 εκ. Ευρώ

αλλαγή εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών: 59 εκ. Ευρώ

φορολόγηση μισθώσεων τύπου Airbnb: 48 εκ. Ευρώ

επέκταση claw back- rebate: 188 εκ. ευρώ

επέκταση της εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών: 40 εκ. ευρώ

κατάργηση του αφορολόγητου 25% στους βουλευτές: 44 εκ. ευρώ

Η οικονομική επίθεση που δέχεται η μεσαία τάξη στην οποία ανήκω. λαμβάνει το μήνυμα , όλοι εμείς που εργαζόμαστε σκληρά και αγωνιούμε για το δικό μας μέλλον πληρώνοντας αλληλεγγύη για τους πολίτες που εμφανίζονται με χαμηλά εισοδήματα είτε είναι η πραγματική εικόνα αυτών είτε όχι αντί να έχουμε εμείς τη διαχείριση σημαντικού μέρους του εισοδήματος μας που είναι αποτέλεσμα δεξιοτήτων και εργασίας, διαχειρίζεται λανθασμένα για να εμφανίζεται τη κοινωνική πολιτική με πρόσχημα να μην υπάρχει εξαθλίωση στην κοινωνία.

Αυτά όμως τα χρήματα που με απειλή κατασχέσεων λογαριασμών και άλλες μορφές αναγκαστικής συμμόρφωσης είτε σαν φόρους η εισφορές είτε τέλη θα πήγαιναν στη πραγματική οικονομία για επενδύσεις ή κατανάλωση θα δημιουργούσαν συνθήκες απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

Ανταμείβουμε λοιπόν με επιδόματα την ανέχεια την ανεργία .

Αυτά τα χρήματα που αποκαλούνται κοινωνικό μέρισμα από το πλεόνασμα έπρεπε να κατευθύνονται σε επενδύσεις για την απασχόληση των νέων και σε απευθείας ενίσχυση τους που είναι η ευάλωτη ομάδα που φεύγει από τη χώρα τη στιγμή που πρέπει να μείνει για να αντιστραφεί η αρνητική εξέλιξη στο δημογραφικό και στο ασφαλιστικό .

Παράλληλα η σύνδεση με το καθαρό προϊόν των επαγγελματιών για καταλογισμό ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί άμεση προσαρμογή φορολογίας.

Η υπερβολή δε του ασφαλιστικού νόμου είναι ότι στα καθαρά κέρδη προσαρμόζει και ποσοστό κερδών για ιατροφαραμκευτική περίθαλψη.

Η συμμετοχή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο κρίθηκε αναγκαία για προώθηση των αιτημάτων όλων των επαγγελματιών .

είναι ομολογίαγια την οικονομική πολιτική της Ελλάδας

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/309228-Miares-PHorologesame-syneideta-te-mesaia-taxe-Einai-omologia-gia-ten-oikonomike-politike-tes-Elladas ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...