Μίχαλος: Αν επιτευχθούν οι στόχοι θα βγούμε από τη στενωπό των μνημονίων

Μίχαλος: Αν επιτευχθούν οι στόχοι θα βγούμε από τη στενωπό των μνημονίων

Αν επιτευχθούν οι στόχοι του Προϋπολογισμού 2018, η χώρα θα βγει από τα μνημόνια και θα δοθεί ο απαραίτητος χώρος για να ακολουθήσει ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, βασισμένο στην προσέλκυση και δημιουργία παραγωγικών επενδύσεων, σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή την κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2018 στη Βουλή.

 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε ότι «η πρόβλεψη του προϋπολογισμού του 2018 για ανάπτυξη 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,82% του ΑΕΠ είναι υπεραισιόδοξη, καθώς και αυτός ο προϋπολογισμός στηρίζεται στην υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που έχουν εξαντλήσει πλέον τη φοροδοτική τους ικανότητα. Εάν όμως ο στόχος τελικά επιτευχθεί, που όλοι ευχόμαστε, τότε πραγματικά θα δοθεί η δυνατότητα στη χώρα να βγει από τη στενωπό των μνημονίων και να ακολουθήσει ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, βασισμένο στην προσέλκυση και δημιουργία παραγωγικών επενδύσεων».

 

Στη συνέχεια, τόνισε ότι δημιουργεί, συγκρατημένη αισιοδοξία η πρόβλεψη ότι «θα προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και μάλιστα θα αποφέρει έσοδα ύψους 2,7 δισ. ευρώ, όπως επίσης και η αναφορά στον προϋπολογισμό για νέα έξοδο στις αγορές».

 

Oι δανειστές έχουν σταματήσει να δυναμιτίζουν τις προσπάθειες της χώρας

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ, είναι η πλέον κρίσιμη αλλά και κατάλληλη περίοδος -καθώς φαίνεται ότι οι δανειστές έχουν σταματήσει να δυναμιτίζουν τις προσπάθειες της χώρας- να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί και να προχωρήσει επιτέλους η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που άλλωστε αποτελεί εθνική προτεραιότητα.

                                   

Τέλος, ο κ. Μίχαλος, επισημαίνει ότι οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας «δε θα πάψουμε να φωνάζουμε ότι η υπερφορολόγηση αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα παράγοντα που καταδικάζει την οικονομία και την αγορά σε μαρασμό. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα φορολογικό σύστημα που θα στηρίζεται στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι στην εξόντωση συνεπών φορολογουμένων πολιτών και επιχειρήσεων».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/310810-Michalos-An-epiteychthoyn-oi-stochoi-tha-bgoyme-apo-te-stenopo-ton-mnemonion ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...