Μαϊάμι: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από την κατάρρευση της πεζογέφυρας

Μαϊάμι: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από την κατάρρευση της πεζογέφυρας

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση πεζογέφυρας σε αυτοκινητόδρομο της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας.

Εννέα ακόμη άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, ενώ διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και διαβεβαίωσε θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.

Η πεζογέφυρα, η οποία συνέδεε τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ, τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους και δεν είχε δοθεί σε χρήση για το κοινό.

Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου αυτήν την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους, από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

23

 

 

Η πεζογέφυρα κατέρρευσε περίπου στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα, ενώ στο πανεπιστήμιο ήταν χιλιάδες σπουδαστές και επισκέπτες.
Οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον έξι τραυματίες, ενώ πηγή της αστυνομίας έκανε λόγο για πιθανότητα πολλών εγκλωβισμένων.

Η πεζογέφυρα διέσχιζε αυτοκινητόδρομο που ήταν γεμάτο από αυτοκίνητα την ώρα της κατάρρευσης.

1111

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/325288-Symbainei-tora-Pezogephyra-katerreyse-ste-PHlorint ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...