Μείωση ΕΝΦΙΑ 30% – Μεγάλες φοροαπαλλαγές – Αυξήσεις στους μισθούς

Μείωση ΕΝΦΙΑ 30% – Μεγάλες φοροαπαλλαγές – Αυξήσεις στους μισθούς

Και ενίσχυση των οικονομικά αδυνάμων

ΣΤΡΟΦΗ στην κοινωνία και ιδιαίτερα στις κατηγορίες εκείνες των πολιτών που έχουν πληγεί περισσότερο από τα μνημόνια είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που καλείται να υλοποιήσει η νέα μεταμνημονιακή κυβέρνηση που θα προκύψει από τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός μετά την εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική που προβλέπει επίθεση διαρκείας σε όλα τα μέτωπα της δημόσιας ζωής.

Πρωταγωνιστής στη μεγάλη πορεία προς τον λαό και τις τολμηρές αλλαγές για να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Έχοντας κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την τεράστια εθνική επιτυχία της εξόδους από τα μνημόνια μπορεί πλέον να κοιτάξει τον λαό στα μάτια και με ελεύθερα τα χέρια να πάρει αποφάσεις που θα αποκαθιστούν την κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ζούγκλα της αγοράς εργασίας. Η αύξηση του κατώτατου μισθού σε συνδυασμό με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων θα δώσει ανάσα σε 900.000 εργαζόμενους και κυρίως στους νέους που είναι τα θύματα του εργασιακού μεσαίωνα που επικράτησε στη διάρκεια των εφιαλτικών μνημονίων.

Τολμηρά είναι τα μέτρα που θα ληφθούν για την ανακούφιση της μεσαίας τάξης που ισοπεδώθηκε από τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα φτάσει το 30% ενώ με στοχευμένες φοροαπαλλαγές θα αυξηθούν τα μεσαία εισοδήματα.

Πακέτο παροχών πρόκειται να εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας και για όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, τους ανέργους και ειδικά τους μακροχρόνια άνεργους που είναι δύσκολο να επανέλθουν στην αγορά εργασίας.

Με μια σειρά πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει τη μεγάλη μάχη για την προστασία των συντάξεων.

Στο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία και θεωρούν ότι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους για να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων που έχει ψηφιστεί στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων.
Από την Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει το πακέτο παροχών ενώ παράλληλα είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μετωπική επίθεση με στόχο το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Η αποδόμηση του δεξιού μετώπου θα γίνει και μέσω της μάχης που δίνει η κυβέρνηση με τη διαφθορά.

Η εμπλοκή κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. σε σκάνδαλα που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη και επίκειται καταιγίδα κακουργηματικών διώξεων δίνει την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα για ένα διαρκές σφυροκόπημα στα κόμματα που συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς με τους βαρόνους της διαπλοκής και τους αρχιερείς της μίζας που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340836-Meiose-ENPHIA-30-Megales-phoroapallages-Ayxeseis-stoys-misthoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...