Μεγάλες αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο: Από 9 θα γίνουν 4 τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας!

Μεγάλες αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο: Από 9 θα γίνουν 4 τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας!
Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό βγάζει η κυβέρνηση τις άδειες για τις συχνότητες των καναλιών πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας, χωρίς παράλληλη πρόβλεψη για αυξημένη μοριοδότηση των ήδη υπαρχόντων ιδιοκτητών καναλιών, βάζοντας έτσι φωτιά στο μιντιακό σκηνικό, μιας και αναμένεται δραστική μείωση των αδειών εκπομπής που θα τεθούν σε διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση με τίτλο “Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρεκπομπής ελεύθερης λήψης”, ραγδαίες αλλαγές αναμένονται στο μιντιακό τοπίο, καθώς αλλάζει πλήρως ο καταστατικός χάρτης των τηλεοπτικών παρόχων.
Με βάση πληροφορίες, ο αριθμός των καναλιών εθνικής εμβέλειας θα περιοριστεί σε 4 από 9 που υφίστανται σήμερα (8 χωρίς το Αλτερ), ενώ προβλέπονται περισσότερα από 100 κανάλια περιφερειακής εμβέλειας.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει στη διάθεση του το KoolNews.gr προβλέπονται οι εξής ρυθμίσεις:
Ο χάρτη συχνοτήτων, άρα και ο αριθμός των συχνοτήτων, δύναται να τροποποιείται με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομίας και του αρμόδιουυ για τα ΜΜΕ υπουργού.
-Άδειες εκπομπής θα παραχωρούνται σε ΑΕ, επιχειρήσεις ΟΤΑ και κοινοπραξίες με τη μορφή ΑΕ
-Δεν επιδοτούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο οι ήδη υπάρχοντες ιδιοκτήτες καναλιών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.
-Η διαδικασία θα ξεκινά με υπουργική απόφαση, ενώ την όλη διαδικασία της δημοπράτησης των συνθηκών θα τρέχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
-Οι συχνότητες θα εκχωρούνται για διάστημα 10 ετών, ενώ δεν θα προβλέπεται διαδικασία μεταβίβασης τους εντός αυτού του διαστήματος. Το μόνο που θα επιτρέπεται είναι εκχώρηση μετοχών.
-Δεν θα επιτρέπεται δικτύωση των επιμέρους περιφερειακών καναλιών, δημιουργώντας αντίστοιχο δίκτυο εκπομπής όπως στα ραδιόφωνα.
-Προβλέπονται τριών ειδών μετοχικά κεφάλαια: 8 εκατομμύρια για ενημερωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, 5 εκατομμύρια για κανάλια θεματικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα και 2 εκατομμύρια για μη ενημερωτικά κανάλια (π.χ. μουσικά).


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...