Μειώθηκαν κατά 66 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

Μειώθηκαν κατά 66 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

Μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της κυβέρνησης, κατά 66 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, συνεχίζεται με στόχο την εκταμίευση 1 δις ευρώ από το πρόγραμμα. Τα στοιχεία Απριλίου, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δείχνουν ότι οι υποχρεώσεις μειώθηκαν κατά 130 εκατ. ευρώ, όμως λόγω της παράλληλης αύξησης των εκκρεμών επιστροφών φόρου, οι οφειλές του δημοσίου σε καθυστέρηση μειώθηκαν μόλις στα 66 εκατ. ευρώ. Στα 3,358 δις ευρώ από 3,424 δις ευρώ στο τέλος Μαρτίου.

 Μετά την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 6,7 δις ευρώ, η οποία έσπασε σε δύο υποδόσεις. Η πρώτη των 5,7 δις ευρώ έχει ήδη εκταμιευτεί, ενώ η δεύτερη ύψους 1 δις ευρώ, θα εκταμιευτεί με βάση την επίδοση της χώρας στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων και την πρόοδο στο πρόγραμμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δηλαδή της απρόσκοπτης διενέργειας τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη αποσταλεί στους θεσμούς και αναμένεται να τεθούν προς EuroWorking Group της Πέμπτης, όπου και θα ανάψει το πρώτο πράσινο φως. Για να προχωρήσει η εκταμίευση, η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί άμεσα, καθώς η δόση θα παραμείνει διαθέσιμη μόνο έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

 
 
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/333779-Meiothekan-kata-66-ekat-eyro-oi-lexiprothesmes-opheiles-toy-Demosioy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...