Μετά τις φονικές πλημμύρες, δεκάδες νεκροί από τον καύσωνα στην Ιαπωνία

Μετά τις φονικές πλημμύρες, δεκάδες νεκροί από τον καύσωνα στην Ιαπωνία

Μετά τις φονικές πλημμύρες, δεκάδες νεκροί απότον καύσωνα στην Ιαπωνία

Μετά από τις πλημμύρες στην Ιαπωνία, όπου 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου πλήττεται από φονικό καύσωνα, μετρώντας ήδη 30 νεκρούς.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χιλιάδες πολίτες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με προβλήματα που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες.
Στις αρχές της εβδομάδας η θερμοκρασία στην κεντρική Ιαπωνία έφθασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ρεκόρ πενταετίας σε εθνικό επίπεδο.
Στην πόλη Κιότο, η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 38 βαθμούς Κελσίου για επτά συναπτές ημέρες για πρώτη φορά μετά τον 19ο αιώνα που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία.

Το υπουργείο Παιδείας της χώρας κάλεσε τα σχολεία να λάβουν αυστηρά μέτρα προφύλαξης από πιθανή θερμοπληξία μετά τον θάνατο ενός εξάχρονου μαθητή την Τρίτη έπειτα από μάθημα σε εξωτερικό χώρο στη νομαρχία Αϊτσί.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κάλεσε τους πολίτες να καταναλώνουν άφθονο νερό για να αποφύγουν την εξάντληση λόγω καύσωνα. Οι υψηλές θερμοκρασίες περιπλέκουν και τις επιχειρήσεις των αρχών στη δυτική Ιαπωνία καθώς πολλοί εθελοντές δίνουν μάχη με τον καύσωνα.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/337808-Meta-tis-phonikes-plemmyres-dekades-nekroi-apo-ton-kaysona-sten-Iaponia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...