Με πληρωμές «τρέχει» το σχέδιο εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Η ΕΒΖ πλήρωσε τεύτλα και μηχανές συγκομιδής!

«Τρέχει» το σχέδιο εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Όπως έγινε γνωστό η εταιρία, ήδη πλήρωσε τις οφειλές της προς τους τευτλοπαραγωγούς και ακολουθεί η πληρωμή των ιδιοκτητών συγκομιστικών μηχανών τεύτλων. Με τις πληρωμές να παίρνουν σειρά, υλοποιείται το πλάνο που αποφάσισε στα τέλη Ιουλίου, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το «Σχήμα Δανειακής Αναδιάρθρωσης» αφορά και τη διευθέτηση της δανειακής οφειλής ύψους 149,5 εκ ευρώ της εταιρείας και προβλέπει παροχή περιόδου χάριτος δύο ετών για πληρωμές δόσεων και ενός έτους για τόκους, ρύθμιση της οφειλής σε δόσεις διάρκειας δέκα ετών και τέλος σημαντικό ποσοστό διαγραφής οφειλόμενου κεφαλαίου, ενώ σε συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς, υπάρχει η πρόβλεψη για πρόσθετη χρηματοδότηση.

«Η διοίκηση της Ε.Β.Ζ ΑΕ ανταποκρίθηκε με συνέπεια στα όσα είχε υποσχεθεί τον Απρίλιο με την ανάληψη των καθηκόντων της και δηλώνει ότι μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τις οφειλές της βιομηχανίας απέναντι τους του έτους 2015, όπως είχε δεσμευτεί», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Παράλληλα, προχωρούν και οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των εργοστασίων Πλατέος και της Ορεστιάδας. Όπως ανακοινώθηκε, με βάση τον προγραμματισμό η καμπάνια του 2016 θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με την ΕΒΖ να τονίζει πως, «είναι εμφανές ότι μέσα από τις τεράστιες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της Ε.Β.Ζ ΑΕ, έγινε κατορθωτή η συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και η εξυγίανση της προχωρά με γοργούς ρυθμούς».

Από το Διοικητικό Συμβούλιο, τονίζουν πως «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους παραγωγούς για την τεράστια ανοχή που επέδειξαν όσο και τους εργαζόμενους για την συνεργασία τους. Σαν νέα διοίκηση διαβεβαιώνουμε ότι ξεκίνησε μια νέα ελπιδοφόρος εποχή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων στην Ελλάδα».

Το σχέδιο εξυγίανσης της  ΕΒΖ κάθε άλλο από «γλυκό» είναι αφού θα ρευστοποιήσει  μεγάλο μέρος της περιουσίας της, όπως τα εργοστάσια σε Λάρισα και Ξάνθη, ακίνητα και γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και τις μετοχές των θυγατρικών της στη Σερβία. Όμως, όπως λένε και πηγές με γνώση των εξελίξεων, στόχος είναι στο τέλος, αν και μικρότερη, να μείνει μία καθαρή ΕΒΖ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...