Με την πορεία των εσόδων ξεκινάνε αύριο οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές!

Με την πορεία των εσόδων ξεκινάνε αύριο οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές!

Από τα δημοσιονομικά θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και θεσμών αύριο στο Χίλτον.  Την ελληνική πλευρά, θα εκπροσωπήσει ο αρμόδιος για τα έσοδα, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Οι επικεφαλής των θεσμών θα παραμείνουν στην Αθήνα, για μία εβδομάδα όπου θα αναμένεται να ανοίξουν όλους τους καυτούς φακέλους της αξιολόγησης και μετά, πιθανότερα το Σάββατο, αναμένεται να αναχωρήσουν για τις Βάσεις τους.

 

Μετά την ανάπαυλα, η τρόικα, θα επιστρέψει στην ελληνική πρωτεύουσα κοντά στις 6 Νοεμβρίου, ώστε να κλείσουν όλα τα μεγάλα Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Όλες οι πλευρές έχουν θέσει ως στόχο να κλείσει η γ’ αξιολόγηση έως το τέλος του έτους, αλλά όπως έχει παραδεχτεί ανώτερος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να κλείσουν εντός του Ιανουαρίου.

  

Στο αυριανό πρόγραμμα, θα ανοίξει ο «φάκελος» δημοσιονομικά, με τα έσοδα και τα έξοδα του προϋπολογισμού, να μπαίνουν κάτω από το «μικροσκόπιο» των δανειστών, που έχουν επιφυλάξεις για την πορεία των εσόδων, την επίτευξη του στόχου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες, αλλά και την απόκλιση των 900 εκατ. ευρώ, που βλέπει μερίδα των θεσμών για την επίτευξη των στόχων του 2018.

 

Όπως έγινε γνωστό, αύριο Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, κατά την έναρξη την συναντήσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

15:00 Δημοσιονομικά- επισκόπηση/προοπτική 2017 & 2018 – Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης

 

17:30  Δημοσιονομικά-διαχείριση –  Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/306499-Me-ten-poreia-ton-esodon-xekinane-ayrio-oi-diapragmateyseis-me-toys-daneistes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...