Με τη γλώσσα των αριθμών! Αυτό ήταν το ποδοσφαιρικό 2017 σε όλα τα γήπεδα του κόσμου

Με τη γλώσσα των αριθμών! Αυτό ήταν το ποδοσφαιρικό 2017 σε όλα τα γήπεδα του κόσμου

Το 2018 μετράει ήδη τις πρώτες του ημέρες. Και το ποδόσφαιρο έχει ήδη παρουσιάσει τα πρώτα του αποτελέσματα, εκπλήξεις, ανατροπές, σε μια χρονιά που κυριαρχεί το Μουντιάλ, προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Ρωσία. 

Η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA,κάνοντας αναδρομή στο 2017, παρέθεσε σε αριθμούς τη χρονιά που πέρασε. Μία χρονιά συναρπαστική, έστω κι αν απουσίαζε το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού:

335.000: είναι ο πληθυσμός που κάνει την Ισλανδία το μικρότερο έθνος που φτάνει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, το οποίο είχε πληθυσμό 1,3 εκατομμύρια το 2006, είχε προηγουμένως τη διάκριση αυτή.

32.466: οι θεατές παρακολουθούσαν την Σίβας να ανατρέπει μια ήττα με δύο γκολ απέναντι στην Πατσούκα σε ένα συναρπαστικό τελικό LIGA MX γυναικών. Η προσέλευση αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη σε αγώνα γυναικείων συλλόγων στον κόσμο.

87 χρόνια: αυτό ήταν το ανεπιθύμητο ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τις περισσότερες συνεχόμενες ήττες (13) στην αρχή μιας περιόδου σε ένα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μέχρι που το έσπασε η Μπενεβέντο. Η ιταλική ομάδα βρισκόταν στην 15η ήττα, αλλά στο 95ο λεπτό ενάντια στη Μίλαν, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έγινε μόλις ο τρίτος τερματοφύλακας στην ιστορία της Serie A, που σκόραρε, φτάνοντας σε ισοπαλία 2-2.

56: τα γκολ που σημείωσε ο Χάρι Κέιν για την ομάδα του και την χώρα του μέσα στο 2017. Ο 24χρονος Αγγλος επιθετικός ξεπέρασε  τους Λιονέλ Μέσι (54), Εντινσον Καβάνι (53), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (53) και Κριστιάνο Ρονάλντο (53). Είναι η πρώτη φορά από τότε που ο Νταβίντ Βίγια με 43 γκολ για τη Βαλένθια και την Ισπανία το 2009, που κάποιος άλλος εκτός Μέσι ή Ρονάλντο τελείωσε ένα ημερολογιακό έτος ως κορυφαίος σκόρερ.

49 αγώνες, 49 νίκες: αυτό είναι το εξαιρετικό ρεκόρ του Τζιλμπέρτο Κόστα, που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι παρουσίασε μία σούπερ Βραζιλία στο beach soccer. Ο 40χρονος, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία τον Ιανουάριο του 2016, καθοδήγησε την Sele??o στο πρώτο της τρόπαιο στο Μουντιάλ Beach Soccer το Μάιο και ολοκλήρωσε μία ολόκληρη χρονιά χωρίς ήττα.

44 ώρες και 49 λεπτά: αυτό είναι το εκπληκτικό χρονικό διάστημα που η Μπάγερν είχε να δεχθεί γκολ χωρίς να χάσει σε ένα παιχνίδι DFB-Pokal (Γερμανικό Κύπελλο) μέχρι ο Μαρκό Ρέους της Ντόρτμουντ σκόραρε εναντίον της στους ημιτελικούς του 2016/17.

24 παιχνίδια και 13 χρόνια αήττητο στο Κύπελλο Αφρικής: αυτό ήταν το πρωτοφανές σερί της Αιγύπτου που έχασε τον τελικό του Φεβρουαρίου. Το Καμερούν έγινε η πρώτη ομάδα που ήταν πίσω στο σκορ και κέρδισε ένα τελικό του Κύπελλο των Εθνών, από τότε που ο Εμμανουέλ Αμουνίκε σημείωσε δύο γκολ και η Νιγηρία κέρδισε με 2-1 τη  Ζάμπια το 1994.

20 χρόνια: πέρασαν  από τότε που η Αγγλία κέρδισε ακόμη ένα  παιχνίδι σε Μουντιάλ U-20 , μέχρι που κέρδισε το τουρνουά τον Ιούνιο. Από τότε που ο Μάικλ Όουεν  σκόραρε στη νίκη (1-0) με το Μεξικό στον όμιλο στη Μαλαισία το 1997, τα «νεαρά  λιοντάρια» είχαν 17 αγώνες χωρίς νίκη (ο Παναμάς είναι επόμενος στις 15) μέχρι να ξεκινήσουν την διαδρομή του 2017 με νίκη 3-0 επί της Αργεντινής.

19 γκολ: στο Champions League σε 13 αγώνες το 2017, είναι αυτά που επέτρεψαν στον Κριστιάνο Ρονάλντο να σπάσει το ρεκόρ για ένα ημερολογιακό έτος που ο ίδιος είχε το 2015.

11 διαφορετικές εθνικότητες: Η Γρανάδα έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της La Liga που ξεκίνησε ένα παιχνίδι με παίκτες από 11 διαφορετικές χώρες, χωρίς να υπάρχει ούτε ένας Ισπανός. Ο Αγγλος προπονητής  Τόνι Ανταμς επέλεξε για το παιχνίδι έναν παίκτη από το Μεξικό, τη Γαλλία, την Ισλανδία, την Πορτογαλία, την Ουρουγουάη, τη Νιγηρία, τη Γκάνα, τη Σλοβενία, τη Βραζιλία, την Ουκρανία και την Αργεντινή.

9 διαδοχικά παιχνίδια σημείωσε ο Ντιέγκο Βαλέρι στη Major League Soccer (MLS). Ο Αργεντινός που κέρδισε το MVP τελείωσε το 2017 με 21 γκολ-ένα ρεκόρ για έναν μέσο σε μια σεζόν  MLS .

7 γκολ σημείωσαν  Αγγλία και η Ισπανία σε  ένα συναρπαστικό τελικό Μουντιάλ U-17, δημιουργώντας νέο ρεκόρ στην ιστορία ενός τουρνουά της FIFΑ. Σκορ ίσο με την νίκη της Βραζιλίας με 5-2 τη Σουηδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958, το θρίαμβο 4-3 του Μεξικού έναντι της Βραζιλίας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της FIFA το 1999 και τη νίκη των ΗΠΑ επί της Ιαπωνίας κατά το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA.

4 γκολ: είναι η διαφορά  των γκολ που έχασε Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα με την Παρί Σ.Ζ  και έγινε η πρώτη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο / UEFA Champions League που κατάφερε να κάνει ανατροπή και να προκριθεί. Το γκολ της νίκης σημείωσε στη Βαρκελώνη ο Σέρχι Ρομπέρτο, που σκόραρε μετά από 18 μήνες.

1,5 γκολ σημείωσε κατά μέσο όρο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για την Πολωνία το 2017. Τον βοήθησε να ξεπεράσει τον Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς και να γίνει ο πιο παραγωγικός σκόρερ σε προκριματική φάση Μουντιάλ με 16 γκολ,  αφήνοντας πίσω επίσης τον Βλόντεν Λουμπάνσκι(48 γκολ) και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Πολωνίας με 51 γκολ.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/316623-Me-te-glossa-ton-arithmon-Ayto-etan-to-podosphairiko-2017-se-ola-ta-gepeda-toy-kosmoy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...