Μην το σκάσει και ο Φρουζής όπως ο Χριστοφοράκος!

Μην το σκάσει και ο Φρουζής όπως ο Χριστοφοράκος!

Πώς κυκλοφορεί ελεύθερος ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι έχει λαδώσει τους μισούς πολιτικούς της χώρας;

Τρέμει μη ζητήσουν την έκδοσή του οι Αμερικανοί

ΜΕΤΑ το πάθημα με τον αρχιερέα της μίζας Χριστοφοράκο ο οποίος την κοπάνησε πριν αποφασιστεί η προφυλάκισή του και ζει πολυτελώς στο Μόναχο και την Ελβετία στερώντας από τη Δικαιοσύνη πολύτιμες μαρτυρίες για τη διαλεύκανση του γιγαντιαίου σκανδάλου με τη Siemens, θα πρέπει να γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί σε όσους εμπλέκονται στη δικογραφία για τη NOVARTIS και ειδικά για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αντιπρόεδρο του πολυεθνικού κολοσσού, Κωνσταντίνου Φρουζή που έχει λαδώσει το μισό πολιτικό κόσμο της χώρας.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων λάδωσε δέκα κορυφαίους πολιτικούς, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος παρά το γεγονός ότι του ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το μόνο πράγμα που αποθαρρύνει τον Φρουζή να την κοπανήσει, όπως ο Χριστοφοράκος, είναι ο φόβος της Αμερικανικής Δικαιοσύνης. Τρέμει στην κυριολεξία το ενδεχόμενο έκδοσής του στις ΗΠΑ γιατί οι νόμοι για τη δωροδοκία και το ξέπλυμα είναι αυστηροί και γνωρίζει ότι θα περάσει στις φυλακές τύπου Αλκατράζ ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή του, ενώ στην Ελλάδα ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία δικαστεί για δέκα, είκοσι και τριάντα χρόνια σε μια τετραετία θα είναι και πάλι ελεύθερος για να συνεχίσει να τρώει τα κλεμμένα από τα φάρμακα.

Γι’ αυτό άλλωστε παρουσιάστηκε χθες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών  προκειμένου να επιβεβαιώσει την άσκηση κακουργηματικής δίωξης εναντίον του από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ο αντιπρόεδρος της NOVARTIS και οι συνήγοροί του φαίνεται ότι επιζητούσαν τη δίωξη ως δικλείδα ασφαλείας για να αποτραπεί ενδεχόμενη έκδοσή του στην Αμερική.

Βέβαια εξακολουθεί να προβληματίζει την κοινή γνώμη το γεγονός ότι ο Φρουζής δεν έχει ακόμα προφυλακιστεί.

Όταν τα τελευταία χρόνια χιλιάδες πολίτες προφυλακίζονταν για ψύλλου πήδημα ακόμα και για χρέη στο ΤΕΒΕ πώς είναι δυνατόν να παραμένει ελεύθερος αυτός που λάδωνε για χρόνια το μισό πολιτικό σύστημα, διοικητές νοσοκομείων και ταμείων και χιλιάδες γιατρούς. Γιατί αν αύριο ο αντιπρόεδρος της NOVARTIS την κοπανήσει για καμιά Βραζιλία ή για τη Τζακάρτα όπου βρήκε καταφύγιο ένας στενός συνεργάτης του Άκη που είχε διακινήσει τις μίζες των εξοπλιστικών εκτεθειμένη να βρεθεί η κυβέρνηση και όχι οι δικαστές.

Στο μεταξύ οι εισαγγελείς αναμένουν ενδιαφέροντα στοιχεία από το άνοιγμα των δυο τροφοδοτών λογαριασμών της NOVARTIS σε Κύπρο και Ελβετία μέσα από τους οποίους διακινήθηκαν μίζες δεκάδων εκατομμυρίων. Διασταυρώνουν επίσης στοιχεία που προέρχονται από τη δικογραφία του ΚΕΛΠΝΟ αλλά και από τα Panama Papers καθώς και υλικό που προέρχεται από κατασχεθέντα έγγραφα τα οποία βρέθηκαν σε σπίτια εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της NOVARTIS  όταν έγινε έφοδος πριν διαρρεύσει η δικογραφία.

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών βρέθηκε χθες το πλέον κεντρικό – μη πολιτικό – πρόσωπο της υπόθεσης Novartis, ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Φρουζής, συνοδευόμενος από τους δύο δικηγόρους του Θεόδωρο Παναγόπουλο και Μιχάλη Φαράντο

Ο κ.Φρουζής, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία στην πολύκροτη αυτή υπόθεση,  επικύρωσε την εισαγγελική διάταξη βάση της οποίας του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες με την επικύρωση αυτή ο κ. Φρουζής θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δεν έχει να κρύψει κάτι, δεν προτίθεται να φύγει εκτός της Ελλάδας και πως σε κάθε περίπτωση βρίσκεται στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Παράλληλα αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται  σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

«Κατ’αρχής δηλώνω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία που μου αποδίδεται χωρίς βεβαίως να είμαι σε θέση αυτήν τη στιγμή να αντικρούσω ένα προς ένα τα στοιχεία που την συνθέτουν και με αφορούν , καθ΄όσον δεν έχω λάβει γνώση της σχηματισθείσας δικογραφίας».

Και συνεχίζει ..

«…κατηγορηματικά επίσης δηλώνω ότι ουδέποτε διανοήθηκα να «διαφύγω» στο εξωτερικό. Η διαφυγή μου στο εξωτερικό όχι μόνον θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως τεκμήριο ενοχής, αλλά συγχρόνως θα μου στερούσε και τη δυνατότητα να υπερασπισθώ τον εαυτό μου και να συνδράμω τη δικαιοσύνη στο έργο της ανεύρεσης της αλήθειας».

Ενώ σε άλλο σημείο στο υπόμνημα του υποστηρίζει ότι αν ήθελε να διαφύγει θα μπορούσε να το έχει κάνει καθώς ήδη γνώριζε την εμπλοκή του στην υπόθεση από το καλοκαίρι, όταν και δεσμεύτηκαν τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Ο συνήγορος του κ.Φρουζή, Σπύρος Παναγόπουλος  υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «Δεν έχουμε διαβάσει κανένα στοιχείο για την δικογραφία, ότι γνωρίζουμε οφείλεται σε διαρροές» με τον κ. Μιχάλη Φαράντο – επίσης συνήγορο του κ. Φρουζή –  να κάνει λόγο για αβάσιμες διαδόσεις των τελευταίων ημερών περί δήθεν αναχώρησής του στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης έχουν κατονομάσει τον κ. Φρουζή ως το κεντρικό πρόσωπο που μοίραζε μίζες σε πολιτικούς για να εξυπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα συμφέροντα του φαρμακευτικού κολοσσού.

Νέα κατάθεση από την πρώην γραμματέα του Κ. Φρουζή

Την ίδια ώρα συμπληρωματική κατάθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς έδωσε η πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis ,Κωνσταντίνου Φρουζή, η οποία φέρεται να είναι μία από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης που έχει κατονομαστεί ως «Μάξιμος Σαράφης», με τα στοιχεία της να διαρρέουν πριν από λίγες ημέρες.

Η ίδια είχε καταθέσει, επωνύμως, και τον περασμένο Οκτώβριο στο πλαίσιο της έρευνας.

Λόγω της νέας αυτής κατάθεσης , έλαβε προθεσμία για τις 2 Νοεμβρίου του 2018, για άλλη υπόθεση στην οποία είναι κατηγορουμένη.

Πρόκειται για υπόθεση απάτης μέσω υπολογιστή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο  γιος του Κωνσταντίνου Φρουζή, Δημήτρης , την έχει μηνύσει,  υποστηρίζοντας πως  έκλεψε υλικό από τον υπολογιστή του πατέρα του και προσωπικά τους δεδομένα.

Δεν υπάρχουν βίντεο ή ηχητικά ντοκουμέντα

Σε πλήρη εξέλιξη ωστόσο βρίσκονται οι έρευνες από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για την υπόθεση.

Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει μη πολιτικά πρόσωπα, όπως στενοί τους συνεργάτες, σύμβουλοι, κρατικοί αξιωματούχοι αλλά και εκατοντάδες γιατροί. Μάλιστα έχουν ήδη σταλεί αιτήματα προς τις ελβετικές αλλά και Κυπριακές αρχές για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εταιρειών και φυσικών προσώπων για τον εντοπισμό βρόμικου χρήματος.

Προστατευόμενοι μάρτυρες

Εξονυχιστικοί ωστόσο ήταν οι έλεγχοι που γίνονταν στους μάρτυρες που επρόκειτο να μπουν σε καθεστώς προστασίας καθώς περνούσαν ακόμη και από ψυχολογικά τεστ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/321514-Men-to-skasei-kai-o-PHroyzes-opos-o-CHristophorakos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...