Μητσοτάκης: Η αίσθηση της κοινωνίας είναι ότι η ανομία αυξάνεται

Μητσοτάκης: Η αίσθηση της κοινωνίας είναι ότι η ανομία αυξάνεται

Κυριάκος

“Πράγματι υπάρχει μία σημαντική μείωση στις ανθρωποκτονίες που ξεκίνησε το 2010. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια οι ληστείες, οι διαρρήξεις και απόπειρες όπως και τα φαινόμενα λαθρεμπορίας έχουν αυξηθεί”

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην Βουλή, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τη “γενικευμένη κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία”.

“Τα στατιστικά στοιχεία όσο και η αίσθηση της κοινωνίας είναι ότι η ανομία αυξάνεται. Πράγματι υπάρχει μία σημαντική μείωση στις ανθρωποκτονίες που ξεκίνησε το 2010. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια οι ληστείες, οι διαρρήξεις και απόπειρες όπως και τα φαινόμενα λαθρεμπορίας έχουν αυξηθεί”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει αποδυναμώσει την Ελληνική Αστυνομία, φέρνοντας το παράδειγμα της κατάργησης της δύναμης Δέλτα και τη μείωση των περιπολιών, καθώς επίσης ότι σε περιπτώσεις πολιτικής βίας “δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της”. Θύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια ο κ. Τσίπρας έλεγε “να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ”. Πρoσέθεσε ότι ως πολιτικός αρχηγός είχε χαρακτηρίσει τα ΜΑΤ “παρακρατική συμμορία”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, και πρόσθεσε ότι εγκληματικές ενέργειες όπως η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε από τις φυλακές, καθώς έχουν μετατραπεί σε κέντρα παρανομίας. Έκανε αναφορά στις σχέσεις του στελέχους του κόμματος Πάνου Λάμπρου με κρατούμενους και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε: “Σας κρατάνε κ. Τσίπρα;”. Είπε χαρακτηριστικά: “Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών, κ. Τσίπρα; Θα σας το πω εγώ. Η κυβέρνησή σας τις άνοιξε. Καταργήσατε τις φυλακές υψίστης ασφάλειας μετατρέποντας τις απλές φυλακές σε κέντρα διοίκησης εγκληματικών ομάδων.

Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε στον Κορυδαλλό. Εκεί είναι η βάση του οργανωμένου εγκλήματος. Δεν το γνωρίζετε κ. Τσίπρα; Δεν είναι κατόρθωμα της κυβέρνησης η σύλληψη του παρ’ ολίγον δολοφόνου του Λουκά Παπαδήμου. Είναι επιτυχία της αστυνομίας. Η σύλληψη του 29χρονου έγινε μέσω DNA. Ένα νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε, καταψήφισε ακόμα και σήμερα ζητάει να καταργηθεί. Αν καταδικαστεί ο 29χρονος δεν θα πάει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, και θα μπορεί να δικτυώνεται με άλλους εγκληματίες”.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών με τον οποίο αποφυλακίστηκαν κρατούμενοι που μετά επέστρεψαν στο έγκλημα. Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε συγκεκριμένα περιστατικά και ρώτησε τον κ. Τσίπρα: “Επί των ημερών σας αποφυλακίστηκαν 2.000 κρατούμενοι που είχαν καταδικαστεί για κακουργήματα. Τι έχετε να πείτε στη μητέρα του 27χρονου κοσμηματοπώλη που δολοφονήθηκε από έμπορο ναρκωτικών και απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο του εστιάτορα από την Ύδρα που δολοφόνησαν ληστές που απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στα παιδιά του 70χρονου συνταξιούχου που δολοφονήθηκε από κακοποιό που απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στους γονείς της 19χρονης φοιτήτριας που σκότωσε και βίασε στη Γερμανία, ο Αφγανός που απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στην ηλικιωμένη γυναίκα που την έκαψαν με σίδερο εγκληματίες που είχαν απελευθερωθεί με το νόμο Παρασκευόπουλου; Είναι ντροπή να μην έχετε πει μια λέξη αυτοκριτικής. Οφείλετε έστω μια συγνώμη, καταργώντας αμέσως το νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο “άβατο των Εξαρχείων και στην γενικευμένη ανομία στα Πανεπιστήμια”. Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη, ενώ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπάρχουν καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών, ανέφερε ενδεικτικά και πρόσθεσε: “Ξέρετε τι είπε γι’ αυτά ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου; Να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα”. Συνεχίζοντας είπε: “Προχθές έγινε μάχη με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Πώς γίνεται ότι ούτε εσείς, ούτε οι υπουργοί σας δεν μπορούν να περάσουν από την περιοχή; Γνωρίζετε ή όχι ότι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα; Ότι υπάρχει όσμωση των τρομοκρατών με τους ποινικούς; Τι λένε οι αστυνομικοί; Ότι δεν μας αφήνουν να επέμβουμε”.

Ειδική αναφορά έκανε στην αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας” λέγοντας: “Μήπως έχετε πρόβλημα να διαβείτε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας απειλεί, τραμπουκίζει, είναι μία οργάνωση που έχει ως στόχο του την κατάλυση του κράτους. Κάποιοι νομίζουν ότι τα παιδιά κάνουν επαναστατική γυμναστική”.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: “Αναγνωρίστε τα λάθη σας και αλλάξτε πολιτική γιατί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη είναι σημαντικότερο από τις εσωκομματικές σας ισορροπίες. Η Ελλάδα χρειάζεται μία σοβαρή πολιτική ασφάλειας του πολίτη, εσείς όμως ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να την εφαρμόσετε”. Αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ είπε ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Η αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές, ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, οι φυλακές τύπου Γ θα λειτουργήσουν, τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλα παρανομίας”. Είπε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, σε ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σε καλύτερο εξοπλισμό της Αστυνομίας”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις των κ.κ. Χουλιαράκη και Τσακαλώτου και κάλεσε τον πρωθυπουργό “να απολογηθείτε για τη δήλωση του οικονομικού επιτελείου ότι τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους. Ελπίζω να μη μιλήσετε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες σαχλαμάρες”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/308081-Metsotakes-E-aisthese-tes-koinonias-einai-oti-e-anomia-ayxanetai ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...