Μισώντας τους νέους

Μισώντας τους νέους

Η τυφλή εμπάθεια του διαπλεκόμενου, παλιού συστήματος, για τον ΣΥΡΙΖΑ και, προσωπικά, για τον Αλέξη Τσίπρα, ωθεί τους στρατευμένους υποτακτικούς του, σε ακρότητες, που τους εκθέτουν.

Μετά την ανασχηματισμό, µε αφορμή τη συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα, της 30χρονης Κατερίνας Νοτοπούλου, εκδηλώθηκε μια πρωτοφανής εκστρατεία, που έχει όλα τα «τεχνικά» χαρακτηριστικά, αυτού που διεθνώς αποκαλείται «δολοφονία χαρακτήρα», διανθισμένα και µε στοιχεία σεξισμού ή λανθάνοντος μισογυνισμού. Δεν πρωτοτύπησαν, καθώς ανάλογες επιθέσεις, που και τότε είχαν αγγίξει τα όρια της χυδαιότητας, είχε δεχθεί και η υπουργός Εργασίας, όταν ανέλαβε το συγκεκριμένο υπουργείο. Σήμερα, βέβαια, όλοι έχουν σωπάσει, καθώς είναι πανθομολογούμενη η αποτελεσματική εργασία που έχει επιτελέσει η κ. Αχτσιόγλου και η οποία αποτυπώνεται στην ετοιμότητα επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ταυτόχρονα µε την πρόβλεψη επεκτασιμότητας και επικράτησης της ευνοϊκότερης, για τους εργαζόμενους, σύμβασης. Είναι, όπως εύστοχα επεσήμανε και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, το πρώτο αποφασιστικό βήμα, για την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά το τέλος του οκτάχρονου μνημονιακού εφιάλτη, στο κομβικό πεδίο των εργασιακών σχέσεων. Κάτι που, ασφαλώς, δε θα είχε γίνει κατορθωτό, αν δεν είχε προηγηθεί, έγκαιρα, η σχετική προετοιμασία, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Εννοείται, βέβαια, πως οι «ύαινες» της διαπλοκής δεν τόλμησαν να πουν οτιδήποτε σε βάρος του νέου υπουργού Εσωτερικών που, στα 41 του χρόνια, έγινε πρώτος τη τάξει υπουργός. Τι να πουν άλλωστε, αφού η, πανθομολογούμενα επιτυχής θητεία του, στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ιδιαίτερα στα εντυπωσιακά υψηλά απορροφητικότητας των πόρων του ΕΣΠΑ, που αναγνωρίζονται από το σύνολο των φορέων της Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, δεν τους άφηνε περιθώρια να εκτοξεύσουν τα δηλητηριώδη «βέλη» τους. Πέραν τούτου, τα δείγματα γραφής των νέων προσώπων, που προαναφέρθηκαν, ακόμη και της κ. Νοτοπούλου, από την προηγούμενη θέση της, ως υπευθύνου του «γραφείου πρωθυπουργού» της Θεσσαλονίκης, καταρρίπτουν το επιχείρημα, ότι δήθεν η προώθηση νέων προσώπων, γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού και ότι η έλλειψη εμπειρίας, προδιαγράφει την αποτυχία του εγχειρήματος.

Άλλωστε, η ανανέωση της πολιτικής ζωής και στα υψηλότερα κλιμάκια, αυτά της άσκησης εξουσίας, αποτελούσε ένα από τα αιτήματα της Μεταπολίτευσης. Ήταν ο ίδιος ο δημιουργός της µεταδικτατορικής Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Καραµανλής, που προώθησε νέα πρόσωπα, άγνωστα μέχρι τότε, αναθέτοντας τους κυβερνητικά καθήκοντα. Το πρώτο δείγμα γραφής, το έδωσε στην «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας», όταν ο 28χρονος, τότε, Κώστας Αλαβάνος, ανέλαβε υφυπουργός Δημοσίων Έργων, υπό τον καθηγητή Γεώργιο-Αλέξανδρο Μαγκάκη. Είναι αλήθεια πως στην πρώτη, εκλεγμένη, µεταδικτατορική, κυβέρνηση του, ο ιδρυτής της ΝΔ, απέφυγε τις εντυπωσιακές κινήσεις, στο πεδίο της ανανέωσης, τηρώντας, σε μεγάλο βαθμό, την προδικτατορική, κομματική επετηρίδα. Έγινε, όμως, αισθητή η παρουσία εκπροσώπων της νέας γενιάς (30 και κάτι), σε θέσεις υφυπουργών, µε πρόσωπα όπως οι Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Χάρης Καρατζάς και Μιχάλης Πρωτοπαπαδάκης. Το μεγάλο άλμα, όμως, έγινε μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 1977, όταν ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, που μόλις είχε κλείσει τα 30, εισήλθε στην κυβέρνηση, ως υφυπουργός Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια, στα 33 του χρόνια, έγινε υπουργός Πολιτισμού. Σε ανάλογη ηλικία προωθήθηκε ο Στέφανος Μάνος, που ανέλαβε το Υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, όπου άφησε εποχή, µε πρωτοποριακές δράσεις, όπως οι πεζοδρομήσεις, στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/342133-Misontas-toys-neoys ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...