Μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Μια γυναίκα τραυματίας από φωτοβολίδα

Από θλιβερά επεισόδια αμαυρώθηκε για μια ακόμη χρονιά η επέτειος του Πολυτεχνείου, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 7.000 αστυνομικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αμέσως μετά την καθιερωμένη πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία ξεκίνησε ο «πόλεμος» μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, που συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Τα «προέορτια» ξεκίνησαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στη ΓΑΔΑ, όπου μερίδα από το κύριο σώμα της πορείας, αποσπάστηκε και ήρθε σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ, που προχώρησαν σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

 

 

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων και τα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο, που μετατράπηκαν  σε πεδίο μάχης.

Οι οδοί Στουρνάρη, Τοσίτσα, Ζαΐμη, Μπουμπουλίνας, Δεληγιάννη, Ναυάρχου Νοταρά και Σπύρου Τρικούπη «φιλοξένησαν» ένα ολονύχτιο κυνηγητό μεταξύ των κουκουλοφόρων και των ανδρών της Αστυνομίας.

Περίπου 50-100 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εξοπλισμένα με πέτρες, κροτίδες και εκατοντάδες βόμβες μολότοφ επιδόθηκαν σε ρίψεις πολεμοφοδίων κατά κύματα ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα.

 

1112qqqqq

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μια περαστική δικηγόρος,  η οποία συνομιλούσε με φωτορεπόρτερς στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη, τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα πόδι και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ασθενοφόρο συνοδευόμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

q

 

Νωρίτερα, περισσότερα από 10.000 άνθρωποι – φοιτητές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, το ΠΑΜΕ, οργανώσεις και συλλογικότητες, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αναρχικοί και απλοί πολίτες – αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες διαδήλωσαν ειρηνικά για την 44η επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, με αφετηρία το Πολυτεχνείο και κατάληξη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ.

q

Επεισόδια σημειώθηκαν ακόμη στις αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/310158-Molotoph-kai-chemika-sta-Exarcheia-meta-ten-poreia-gia-to-Polytechneio ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...