Μοσκοβισί: Όλοι βγήκαν κερδισμένοι από το Eurogroup

Πέμπτη 26/05/2016 – 16:32Πιερ ΜοσκοβισίΑπόφαση «win-win», από την οποία κερδίζουν όλοι,  ήταν η απόφαση του Eurogroup, με την Ελλάδα να  κερδίζει «οξυγόνο» για την οικονομία της και εάν η κυβέρνηση βάλει κάνει πράξη τα όσα συμφωνήθηκαν, τότε η «ανάπτυξη του 2017 θα είναι 2,7%». Αναφερόμενος στην αλλαγή κλίματος, στην διαπραγμάτευση, είπε πως, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου έγινε εύκολο να δουλέψεις με τις ελληνικές αρχές, ενώ για τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη  Τσακαλώτο είχε μόνο καλά λόγια, τονίζοντας, ότι «είναι καλός διαπραγματευτής, εποικοδομητικός, σοβαρός και όλοι στο Eurogroup τον ευχαρίστησαν», ενώ συμπλήρωσε πως, «θέλω και εγώ να του πω ένα ευχαριστώ».
Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν,  απέρριψε τα σενάρια, ότι η συμφωνία είναι ένα συμπληρωματικό μνημόνιο και στις δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, ξεκαθάρισε ότι χρειάζονται «συμπληρωματικές τεχνικές λεπτομέρειες» και κάποια προαπαιτούμενα αλλά μόνο με βάση την προηγούμενη συμφωνία του καλοκαιριού. Όπως δήλωσε, «εργαζόμαστε στο πλαίσιο των υπαρχόντων μνημονίων (MoU)». Από την πλευρά της, η Κομισιόν είναι ικανοποιημένη με τις υπάρχουσες μεταρρυθμίσεις που έχουν εγκριθεί, με τον κ. Μοσκοβισί, να τονίζει πως,  έδωσε μάχη για τη μεγάλη δόση που θα δώσει «οξυγόνο στην ελληνική οικονομία».  Παράλληλα, προειδοποίησε πως  οι δανειστές θα παραμείνουν σε επιφυλακή, για την εφαρμογή των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που θα κρίνουν το μέλλον του προγράμματος και το χρέος.
Για το μαραθώνιο συμβούλιο της Τρίτης, ο Γάλλος πολιτικός, αποκάλυψε πως, από τις έντεκα ώρες του Eurogroup, οι εννέα «ξοδεύτηκαν» για να πειστεί το ΔΝΤ! Η παραμονή του Ταμείου και η συμμετοχή του στη συμφωνία, ήταν απαραίτητη, τόνισε. Η συμφωνία του Eurogroup, άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού και σε αυτό βοήθησε και η αλλαγή της στάσης του ΔΝΤ, για την οποίο ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως και τα στελέχη του Ταμείου, έδωσαν τη συγκατάθεση τους.
Η νέα ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, θα γίνει με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παραδέχτηκε για να προσθέσει πως, η σύνταξή της θα γίνει σε  συνεργασία με την Κομισιόν. Επίσης, αποδεχόμενος ότι πλέον είναι φανερό πως υπάρχει διάσταση απόψεων στις προβλέψεις, Ευρώπης και ΔΝΤ, ξεκαθάρισε ότι είναι  χρέος όλων η λύση και κοινό καθήκον ο συμβιβασμός.
Για την κάπως αόριστη πρόβλεψη για τους στόχους, μελλοντικών πλεονασμάτων, στην απόφαση του Eurogroup, είπε πως, «δείχνει ότι θα επανέλθουμε στο θέμα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...