Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για συμφωνία τον Ιούνιο

Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για συμφωνία τον Ιούνιο

Την αισιοδοξία του πως θα επιτευχθεί συμφωνία στο eurogroup της 21ης Ιουνίου, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, αμέσως μετά την ολόκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί «Κάναμε μεγάλη πρόοδο, δεν φτάσαμε στο τέλος του δρόμου αλλά είμαι αισιόδοξος πως τον Ιούνιο θα έχουμε συμφωνία».

«Καλωσορίσαμε την τεχνική συμφωνία που επετεύχθη το Σάββατο, αλλά και την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς», τόνισε ο Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας πως είναι μια σημαντική κίνηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει η Ελλάδα κάνει το κομμάτι της δουλειάς που της αναλογεί και αυτό θα οδηγήσει τους πιστωτές να διαβεβαιώσουν για τα μέτρα βιωσιμότητας του χρέους.

«Και αυτό αναμφισβήτητα είναι κάτι που πρέπει να φτάσουμε και να γίνει πρόοδος μέχρι τις 21 Ιουνίου», ανέφερε.

«Η συμφωνία πρέπει να γίνει δεκτή από τα κράτη μέλη και από τα “μάτια” των αγορών. Αυτό το πακέτο μέτρων θα κάνει το χρέος βιώσιμο και μόνον έτσι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα θα τραβήξει επενδύσεις, θα δημιουργήσει δουλειές και αυτός είναι στόχος μας», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/332860-Moskobisi-Aisiodoxos-gia-symphonia-ton-Ioynio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...