Μουσείο η τάξη του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Μουσείο η τάξη του Ευαγόρα Παλληκαρίδη
Το Λύκειο Α ́ Εθνάρχη Μακαρίου Γ ́ Πάφου, 57 χρόνια μετά τον απαγχονισμό του ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, μετέτρεψαν την αίθουσα φοίτησης του, σε μουσείο προς τιμή του.
Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη τελετή, παρουσία της αδερφής του, Γεωργίας Παλληκαρίδου, στο Α’ Λύκειο Πάφου, παλιοί φίλοι και συναγωνιστές του Ευαγόρα, καθώς και πλήθος νεότερων ανθρώπων, ταξίδεψαν στις σκέψεις και τα συναισθήματα του ήρωα μαθητή, όπως αυτά μεταφέρθηκαν από τον ίδιο στις σημειώσεις και τα έργα του. Μελοποιημένα ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη τραγούδησαν η Χορωδία του σχολείου,  το Μουσικό Λύκειο Πάφου, ο μαέστρος Σωτήρης Καραγιώργης, η Φανή Χαραλαμπίδου, ο Στέλιος Κακογιάννης και άλλοι.

Τα εγκαίνια του μουσειακού χώρου, στην αίθουσα του σχολείου όπου υπήρξε μαθητής ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και στην οποία άφησε το περίφημο, τελευταίο του σημείωμα, για να γίνει μέλος του απελευθερωτικού αγώνα, τέλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου.

Το σχολείο προσέδωσε στην αίθουσα τη μορφή που είχε τότε και αυτή θα περιλαμβάνει μουσειακό υλικό για τον ήρωα και το έργο του. Ο Διευθυντής του Α’ Λυκείου, Όμηρος Ομήρου, τόνισε ότι ο χώρος θα αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας των σημερινών εφήβων, με οργανωμένες επισκέψεις από όλα τα εκπαιδευτήρια της Κύπρου.
 

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...