Μουσική ανάγνωση κειμένων Νεοελληνική λογοτεχνίας στο 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου

        Ένα επιτυχημένο βιωματικό σεμινάριο με θέμα “Μουσική ανάγνωση κειμένων” οργανώθηκε στο 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, την Τετάρτη 26/11/2014, στα πλαίσια του προγράμματος “Δημιουργική γραφή”, που πραγματοποιείται στο σχολείο σε συνεργασία με την σχολική σύμβουλο ΠΕ02 κα Σπυρέλη Χρ.
        Κύριος εισηγητής ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης που παρουσίασε στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς ένα μάθημα ορθοφωνίας, αποδεικνύοντας ότι η σωστή άρθρωση είναι το κλειδί κατανόησης του κειμένου. Με τρόπο λιτό, που ωστόσο αναδείκνυε το ίδιο το κείμενο, διάβασε αποσπάματα από τα κείμενα: “Ερωτόκριτος”, “Περιμένοντας τους βαρβάρους”, “Δαρείος” ενώ απήγγελε “μελωδικά” απόσπασμα από την “Απολογία του Σωκράτη” εντυποσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. 
        Εντυπωσιακή εξάλλου ήταν η απήχηση που είχε στους μαθητές της Γ θεωρητικής και της Β τάξης του σχολείου η δραματοποίηση του διηγήματος του Γ. Βιζυηνού “Το αμάρτημα της μητρός μου” που παρουσίασαν οι συνεργάτες του Δήμου Αβδελιώδη Αγάπν Μανουρά και Θεμιστοκλής Καρποδίνης. Με μια παράσταση απλή βασισμένη στον λόγο μετέδωσαν στα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο τα πολλαπλά μηνύματα του κειμένου.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...