Μπρίτο μοιραίος, Κυριακίδης ωραίος…

Μπρίτο μοιραίος, Κυριακίδης ωραίος...

Παναιτωλικός και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 σε ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι, με δύο γκολ, πάρα πολλές καλές στιγμές και πέντε τετ α τετ χαμένα από τον Μπρίτο!

Πάθος, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και η μπάλα πάνω κάτω συνέθεταν το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Ατρόμητο. Η ανάγκη για βαθμούς έκανε τους παίκτες των δύο ομάδων να θέλουν τη νίκη, με αποτέλεσμα το πάθος να κάνει την εμφάνισή του σε κάθε φάση.

Και οι δύο ομάδες ήταν καλά στημένες, όμως, όποια φάση πήγαινε να γίνει, γινόταν στην πλάτη των δύο αμυνών. Το γκολ όμως, στα πρώτα 45 λεπτά, δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να φύγουν για τα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ανέβηκε πολύ ψηλά με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να ξεκινάει να παίζει στην πλάτη της άμυνας και να έχει να νικήσει μόνο τον Κυριακίδη. Αυτός. όμως ήταν ανίκητος. Το ένα τετ α τετ χανόταν μετά το άλλο, με κύριο… δράστη τον Μπρίτο, ο οποιός μπορεί να σκόραρε όμως έχασε άλλες πέντε ευκαιρίες φάτσα με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Μάλιστα, η τύχη για τον Παναιτωλικό συνεχίστηκε, γιατί λίγο μετά το 0-1, στην μοναδική στιγμή που βρέθηκε στην περιοχή του Ατρόμητου η ομάδα του Αγρινίου, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Βιγιαφάνιες και να… κόψει τα πόδια των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, στο τέλος θα μπορούσε και να πάρει το ματς με τον Κάπελ, αλλά εκεί ο Γκορμπούνοφ δήλωσε “παρών”.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από τους παίκτες του Ατρόμητου στο 4′ όταν Μπαστακός μέσα στην περιοχή γύρισε προς τον Λημνιό ο οποίος έπιασε το απευθείας σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη.

Ο Ατρόμητος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 17′ όταν ο Ναπολεόνι έπαιξε ωραία το ένα-δυο με τον Μπρίτο με τον Ιταλό να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, να μπαίνει μέσα στην περιοχή αλλά τελευταία στιγμή το πλασέ του έφυγε έξω από την εστία του Κυριακίδη με τον Βοσκάκη να δίνει κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός… ισοφάρισε τις χαμένες ευκαιρίες στο 28′ όταν ο Βιγιαφάνιες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στην απέναντι πλευρά και ο Κάπελ έπιασε το μονοκόμματο σουτ, αλλά ο Γκορμπούνοφ έδιωξε με επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Ένα λεπτό αργότερα οι παίκτες του Δέλλα έχασαν νέα κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν ο Λημνιός έδωσε με τη μια στον Ναπολεόνι ο οποίος βγήκε τετ α τετ και πήγε να σκάψει την μπάλα πάνω από τον Κυριακίδη αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στους γηπεδούχους στο 42′ όταν ο Μαρκόφσκι πέρασε δυο αντιπάλους του Ατρόμητου έξω από την περιοχή, μπήκε μέσα, έκανε την ντρίμπλα στον Κοντοέ ο οποίος με την φόρα που ερχόταν βρήκε τον φορ του Παναιτωλικού ο οποίος ζήτησε πέναλτι αλλά και ο Βοσκάκης, που ήταν κοντά στη φάση, έδωσε συνέχεια στο ματς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ατρόμητος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 46′ ο Κούρος βγήκε όμορφα από τα αριστερά και γύρισε παράλληλα προς τον Ουσέρο ο οποίος έπιασε το πλασέ, αλλά ο Κυριακίδης με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 56′ ο Ναπολεόνι πίσω από το κέντρο έβγαλε στον Μπρίτο ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη, πλάσαρε πάνω από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπαστακός με ψιλοκρεμαστή πάσα βρήκε τον Μπρίτο σε θέση τετ α τετ με τον Κυριακίδη με τον Βραζιλιάνο να κάνει το κοντρόλ αλλά να επιχειρεί ένα χαλαρό πλασέ με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου να μπλοκάρει εύκολα.

Στην επόμενη προσπάθεια ήρθε και το γκολ για τον Μπρίτο, ο οποίος στο 65′ και πάλι βγήκε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Ναπολεόνι και με υπέροχη ντρίμπλα απέφυγε δυο παίκτες του Παναιτωλικού και πλάσαρε με το αριστερό για να ανοίξει το σκορ για τον Ατρόμητο.

Το προβάδισμα της ομάδας του Περιστερίου δεν κράτησε παρά τρία λεπτά μόλις καθώς στο 68′ ο Παναιτωλικός έφτασε στην ισοφάριση με τον Βιγιαφάνιες. Ο Κάπελ έξω από την περιοχή έδωσε στον Μαρκόφσκι αυτός πήγε να του δώσει και πάλι την μπάλα, με τον Κούρο να παρεμβαίνει αλλά να την στέλνει στον Βιγιαφάνιες ο οποίος με εύστοχο πλασέ έκανε το 1-1.

Ο σκόρερ του Ατρόμητου ο οποίος και πριν από το γκολ που σημείωσε είχε χάσει κάποιες ευκαιρίες, αποδείχτηκε μοιραίος παίκτης για την ομάδα του. Στο 69′ βγήκε και πάλι τετ α τετ με τον Κυριακίδη στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, πλάσαρε πάνω από τον τερματοφύλακα της ομάδας του Αγρινίου ο οποίος όμως,  με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 76′ ο Ναπολεόνι κράτησε ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή του Ατρόμητου και πέρασε την κάθετη πάσα στον Μπρίτο και πάλι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε να πλασάρει με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Στο 81′ ο Ουμπίντες πέρασε στον Λημνιό, αυτός καθυστέρησε, προσπάθησε να περάσει τον Κυριακίδη, αλλά αυτός τον έκοψε.

Και στο 85′ παραλίγο να επαληθευτεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Κάπελ βγήκε τετ α τετ μετά από λάθος γύρισμα, έκανε την ντρίπλα στον Λαζαρίδη και το πλασέ, αλλά ο Γκορμπούνοφ είπε όχι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (87′ Βασιλείου), Κούσας, Παπάζογλου (72′ Χαντάκιας), Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Βιγιαφάνιες, Κάπελ, Ρουσκουγιέδα (78′ Ντάνι Μπεχαράνο), Μαρκόφσκι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κούρος, Γοδόι, Ουσέρο, Λημνιός (83′ Μ. Στόιτσεφ), Μπαστακός (72′ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Μπρίτο (91′ Μπάλας), Ναπολεόνι.

Πηγή: Ο Φίλαθλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...