«Μυστική» επίσκεψη Κιμ στην Κίνα

«Μυστική» επίσκεψη Κιμ στην Κίνα

Αεροσκάφος του κρατικού αερομεταφορέα της Βορείου Κορέας, της Air Koryo, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της κινεζικής πόλης Νταλιάν.

Η παράλιακή πόλη, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας, δεν διαθέτει προγραμματισμένες πτήσεις από την γειτονική Βόρειο Κορέα και τα μέσα ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας αναφέρουν πως είναι πιθανόν ο Κιμ Γιονγκ Ουν να έχει συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η συνάντηση κρίθηκε  απαραίτητη ενόψει του τετ α τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο.

Ωστόσο, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωσε την είδηση και ο εκπρόσωπός του, Geng Shuang, δήλωσε για το θέμα στους δημοσιογράφους: «Δεν έχω να σας δώσω καμιά πληροφορία αυτή την στιγμή» και συμπλήρωσε πως «η Κίνα και η Βόρεια Κορέα είναι γείτονες που διατηρούν συνήθη επικοινωνία και έχουν συναλλαγές ο ένας με τον άλλον».

«Το Πεκίνο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κάτι επίσημα»

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας «υπαινίχθηκε» πως ο ηγέτης της Βορείου Κορέας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους πως «το υπουργείο παρακολουθεί τι συμβαίνει» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει κάτι να δηλώσει και το Πεκίνο δεν έχει ακόμα ανακοινώσει κάτι επίσημα».

Τι αναφέρουν οι φήμες

Πρώτο το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νοτίου Κορέας Yonhap είχε μεταδώσει πως «υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης αξιωματούχος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νταλιάν την Δευτέρα». Το πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές έκανε λόγο για μεταφορά του υψηλόβαθμου Βορειοκορεάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας χωρίς όμως να τον κατονομάζει. Πάντως, οι φήμες στα social media της Κίνας αναφέρουν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει επισκεφθεί την χώρα.

Στην πόλη Νταλιάν ο Κινέζος πρόεδρος

Τις σχετικές φήμες ενισχύει το γεγονός πως σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος θα βρίσκεται στην πόλη Νταλιάν για να παρακολουθήσει την δοκιμαστική πτήση του αεροπλανοφόρου τύπου 001A, το οποίο έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου στην Κίνα.

Τον Μάρτιο ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βορείου Κορέας είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα μαζί με την σύζυγό του και είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι Τσινπίνγκ πριν από την διακορεατική σύνοδο κορυφής και την ιστορική συμφωνία με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζάε Ιν, για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/331108-Mystike-episkepse-Kim-sten-Kina ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...