Μ. Λαζαρίδης: Εκλογές το Σεπτέμβριο αν ο Τσίπρας πιστεύει σε έξοδο χωρίς εποπτεία

Μ. Λαζαρίδης: Εκλογές το Σεπτέμβριο αν ο Τσίπρας πιστεύει σε έξοδο χωρίς εποπτεία

Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα επισημαίνει ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης  και προκαλεί τον κ. Τσίπρα να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο εάν πιστεύει πως η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια χωρίς εποπτεία τον Αύγουστο. Για  το θέμα της  NOVARTIS κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επένδυσε καιροσκοπικά στη σπίλωση και στο φανατισμό και ξέχασε , προσθέτει, πως όποιος παίζει με τη  λάσπη βγαίνει πάντα λασπωμένος. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υπογραμμίζει  πως η Ν.Δ είναι συσπειρωμένη και δεν μπορεί να την υπονομεύσει κανένας  ενώ θεωρεί ξεκάθαρο  πως οι όποιοι ευκαιριακοί νεροκουβαλητές στο μύλο  του ΣΥΡΙΖΑ θα βρούν απέναντί τους την αρραγή ψήφο των νεοδημοκρατών.   
 
Πώς βλέπετε την εξέλιξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για το σκάνδαλο NOVARTIS;
 
Επιβεβαιώνει αυτό που είπαμε από την αρχή. Ότι, δηλαδή, η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο κατά τα άλλα υπαρκτό σκάνδαλο αποτελεί σκευωρία κυβερνητικών μηχανισμών, με ευθύνη του ίδιου του κ. Τσίπρα. Τρεις μάρτυρες με κουκούλα ενέπλεξαν δέκα πολιτικά πρόσωπα. Όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει το φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω και την αήθη προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να χειραγωγήσει το έργο της δικαιοσύνης. Υπογραμμίσαμε ότι η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής όφειλε να προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση. Να πραγματοποιηθεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων της κουκούλας με τα καταγγελλόμενα πρόσωπα. Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε κάθε έρευνα και ξαναστέλνει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη. Αφήνει έτσι να αιωρούνται, για το επόμενο διάστημα, αβάσιμοι συκοφαντικοί ισχυρισμοί. Επενδύει καιροσκοπικά στη σπίλωση και το φανατισμό. Ξεχνά, όμως, κάτι: Πως όποιος παίζει με τη λάσπη, βγαίνει πάντα λασπωμένος.  
 
Πότε ζητάτε εκλογές τώρα ή το φθινόπωρο γιατί υπάρχει διαφορετική προσέγγιση μεταξύ των στελεχών σας;
 
Δεν υπάρχει καμιά διαφορετική προσέγγιση. Ζητούσαμε – και ζητάμε – εκλογές το ταχύτερο, υπογραμμίζοντας πως όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Αυτό, άλλωστε, επανέλαβε και ο Πρόεδρος του Κόμματος. Η αναφορά στο Φθινόπωρο ήταν – και είναι – απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ισχυρισμό του κ. Τσίπρα για δήθεν καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Τον προκάλεσε λοιπόν και τον προκαλούμε: Εάν πιστεύει αυτά που λέει, εάν πιστεύει πως η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια χωρίς εποπτεία τον Αύγουστο, ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο. Να δούμε ποιον θα πιστέψουν και τι θα πουν οι πολίτες.
 
Γιατί συνδέσατε το θέμα της κατάτμησης των περιφερειών με την ψήφο των απόδημων;
 
Ήδη, από το 2006, πριν ακόμα εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει την κατάτμηση της Β’ Αθήνας. Αυτή τη θέση αναπτύξαμε κατ’ επανάληψη και μετά το 2016, αλλά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ήθελε ούτε καν να ακούσει. Στο μεταξύ – και μάλιστα  δυο φορές από το 2016 – η Νέα Δημοκρατία είχε καταθέσει πρόταση νόμου με συγκεκριμένες ρυθμίσεις, προκειμένου οι Έλληνες του εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους – ανάμεσα στους οποίους και οι νέοι που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης –  να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους. Ούτε κι αυτό το συζητούσε, όμως, η Κυβέρνηση. Τώρα που υιοθέτησε την πρώτη πρότασή μας, την καλούμε να υιοθετήσει και τη δεύτερη, έτσι ώστε να ψηφιστούν από κοινού και να εφαρμοστούν από τις επόμενες εκλογές. Είναι δημοκρατική και εθνική υποχρέωση όλων μας να εξορθολογίσουμε τον τρόπο και να μεγιστοποιήσουμε το εύρος έκφρασης της λαϊκής εντολής.
 
Φοβάστε τις κινήσεις που αναπτύσσονται στα δεξιά σας;
 
Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά συσπείρωσης και ταυτόχρονα γίνεται ελκυστική για πολίτες που δεν την είχαν ψηφίσει στο παρελθόν. Προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διψήφιο ποσοστό και ακουμπά τα όρια της αυτοδυναμίας. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ανάταση. Αυτή, λοιπόν, την πορεία κανένας δεν μπορεί να την υπονομεύσει γιατί την υπερασπίζονται και την υπηρετούν εκατομμύρια πολίτες. Είναι επομένως απολύτως ξεκάθαρο πως οι όποιοι ευκαιριακοί νεροκουβαλητές στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρουν απέναντί τους την αρραγή ψήφο των νεοδημοκρατών. Είναι πολύ πιο υπεύθυνοι απ’ όσο κάποιοι νομίζουν.
 
Γιατί  επιτέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σταύρο Θεοδωράκη;
 
Ο  κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ουσιαστικά αυτό που έμπρακτα είχε εκφράσει ο κ. Θεοδωράκης συμμετέχοντας στο ΚΙΝΑΛ. Εάν άλλαξε κάτι ας το διευκρινίσει ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού. Διότι, με την αντίδρασή του, το μόνο που θυμίζει είναι εκείνον που «φωνάζει στην πεθερά για να τ’ ακούει η νύμφη».
 
Τι περιμένετε στο Σκοπιανό;
 
Δεν συμφωνούμε με ατελείς και προσωρινού χαρακτήρα διευθετήσεις. Ούτε με «σαλαμοποίηση» της λύσης. Είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι. Απαιτούμε εγκατάλειψη των αλυτρωτισμών, που αφορούν στα σύμβολα, τους χάρτες, τη γλώσσα και τους ανιστόρητους ισχυρισμούς για δήθεν «μακεδονικό έθνος». Δεν πρόκειται να μοιραστούμε την ελληνική ιστορία με τους Σκοπιανούς. Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και είναι αδιαπραγμάτευτη. Κι ούτε βέβαια μπορεί να μετατεθεί χρονικά η αναγκαία αλλαγή του Συντάγματός τους. Κι αυτό, διότι – όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορική εμπειρία – μπορεί να μην εφαρμοστεί ποτέ. Μην κάνει λοιπόν αυτή η κυβέρνηση το λάθος και συναινέσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., πριν υπάρξει συνολική λύση και συνταγματική αλλαγή. Η ομόφωνη απόφαση του Βουκουρεστίου λέει «πρώτα λύση και μετά ένταξη». Και από την απόφαση αυτή δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/332418-M-Lazarides-Ekloges-to-Septembrio-an-o-Tsipras-pisteyei-se-exodo-choris-epopteia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...