ΝΑΙ Στην Ευρώπη λέει το ΠΑΣΟΚ Αιτ/νιας

Πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας

Έφτασε η ώρα της κρίσιμης μάχης.

Έφτασε η ώρα της ευθύνης του κάθε πολίτη.

Έφτασε η μέρα για το μεγάλο ΝΑΙ.

Από όλους εμάς εξαρτάται πλέον το μέλλον της Ελλάδας.

Από όλους εμάς, τους πολίτες αυτής της χώρας, και από κανέναν άλλον, εξαρτάται αν η χώρα μας θα συνεχίσει να πορεύεται ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτής της πανίσχυρης υπερεθνικής οντότητας του ανεπτυγμένου κόσμου, ή αν θα οδηγηθεί με δική της πλέον ευθύνη στο περιθώριο των εξελίξεων και της ιστορίας.

Από όλους εμάς εξαρτάται αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της ένωσης των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης ή αν θα ακολουθήσει τον αδιέξοδο μοναχικό δρόμο της εξόδου από το κοινό νόμισμα και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και της επιστροφής στην αιώνια μοναξιά της.

Από όλους εμάς εξαρτάται αν η χώρα μας θα συνεχίσει να πορεύεται τον μονόδρομο της προόδου και της ανάπτυξης μέσω της ισότιμης συμμετοχής της στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που αποτέλεσε στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες,  ή αν θα καταλήξει ως παρίας της μεγάλης οικογένειας των λαών της Ευρώπης στη φτώχεια και στην ανυποληψία, μόνη και ανυπεράσπιστη, ακόμη και απέναντι στις ορέξεις κάθε επίδοξου εισβολέα, σ’ αυτή την απόμερη γωνιά του ανεπτυγμένου κόσμου.

Από όλους εμάς εξαρτάται αν θα συνεχίσει η Ελλάδα να ανήκει στον ανεπτυγμένο κόσμο, χτίζοντας μαζί με τους εταίρους της το κοινό σπίτι των ευρωπαϊκών λαών μέσα σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας ή αν θα βρεθεί στην ίδια μοίρα με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Με το δημοψήφισμα, που αποφασίσθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ομόθυμη στήριξη και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τίθεται πλέον στους πολίτες η επιλογή ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη.

Η απόφαση για δημοψήφισμα δεν αποτελεί «ηρωική πράξη αντίστασης» αλλά  μεθοδευμένη διαδικασία επιστροφής στη δραχμή. Ο κύριος Τσίπρας, όμηρος των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και της απολυτοσύνης του ακροδεξιού κυβερνητικού του εταίρου, μεταφέρει στους πολίτες την ευθύνη της αποτυχίας της κυβέρνησής του να ανταποκριθεί σε ό,τι υποσχέθηκε, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση του κόμματός του και την εξουσία του.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός. Το δημοψήφισμα της Κυριακής ισοδυναμεί με τη «μάχη» που θα κρίνει τον «πόλεμο». Δεν υπάρχουν περιθώρια αυτή η μάχη να χαθεί, γιατί αν αυτό συμβεί σημαίνει πως θα χαθεί και ο πόλεμος, θα χαθεί και η δυνατότητα συμμετοχής της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη και η χώρα μας θα αντιμετωπίσει άλλη μια εθνική καταστροφή, αντάξια της οποίας ίσως να μην είναι καμία από όσες έχει ζήσει ως τώρα η Ελλάδα.

Γι’ αυτό, ας διατρανώσουμε την απόφασή μας ότι ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.

Ας βροντοφωνάξουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΟΧΙ στο λόμπι της δραχμής, αυτό που καθοδηγεί τις πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης.

Ας ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές όλων εκείνων που πιστεύουν στην αναγκαιότητα της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ.  στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Τέλος, ας συμμετάσχουμε μαζικά στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας ΝΑΙ, για την ΕΛΛΑΔΑ, για την ΕΥΡΩΠΗ, για το ΜΕΛΛΟΝ της χώρας μας, για τη ΖΩΗ τη δική μας και των παιδιών μας.

Αγρίνιο, 1 Ιουλίου 2015

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...