ΝΑΙ στο δημοψήφισμα: Εκκίνηση μιας νέας Ευρωπαϊκής Ελλάδας

Φίλες και φίλοι,
Η ιστορία κτυπά την πόρτα μας.
Σε λίγες ώρες, με την επιλογή μας, αποφασίζουμε αν θα παραμείνουμε στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι ή αν θα χαράξουμε ένα μέλλον – μόνοι μας – στον ταραγμένο γεωπολιτικό μας περίγυρο.
Αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ και δημόσια για την επιλογή μου, καθώς τις κρίσιμες τούτες στιγμές, οφείλουμε όλοι να πάρουμε καθαρή θέση, άσχετα από ιδεολογικές, πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις.
Υποστηρίζω με όλη μου την καρδιά το ΝΑΙ. ΝΑΙ στην παραμονή της Ελλάδας μας στην Ενωμένη Ευρώπη!
Αναγνωρίζω τις ατέλειες, τις εμμονές και πολλές φορές τη σκληρότητα των ευρωπαίων ηγετών. Βιώνω τα λάθη, τις παλινωδίες και τις υστεροβουλίες της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Καταλαβαίνω την απελπισία, την ανημπόρια και την κόπωση των συμπολιτών μας που αισθάνονται ότι «δεν έχουν τίποτα να χάσουν».
Όμως, αν την Κυριακή επιλέξουμε το ΟΧΙ για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, η ψήφος μας θα έχει αντίστροφο αποτέλεσμα. Αντί να ενισχύσουμε την ελληνική διαπραγματευτική θέση, όπως κάποιοι καλόπιστα πιστεύουν, θα καταφέρουμε να πείσουμε τους πάντες, σε όλον τον κόσμο, ότι ο ελληνικός λαός θέλει να αποχωρήσει από την κοινή ευρωπαϊκή στέγη. Αυτό το μήνυμα θα έχει ολέθριες οικονομικές, κοινωνικές αλλά και εθνικές επιπτώσεις για την Πατρίδα και τη ζωή μας.
Η καταστροφή που βιώνουμε όλοι σήμερα, εκτός του πόνου και θυμού που επιφέρει στα μεσαία και αδύναμα στρώματα, σφραγίζει ταυτόχρονα και το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου. Οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις απέτυχαν και άνοιξαν το δρόμο σε – ακραίας φαντασίας – μοιραία σχήματα εξουσίας. Η πολλά υποσχόμενη ακτιβιστική Αριστερά, συνεργαζόμενη κυβερνητικά με την υπανάπτυκτη, λαϊκιστική ακραία δεξιά και συμπορευόμενη δημοψηφισματικά με την φασιστική Χρυσή Αυγή, οδήγησε τη χώρα στην τραγωδία της κατάρρευσης.
Ελπίζω, ειλικρινά, τις επόμενες ώρες να συνεχιστεί ήπια, νηφάλια, συναινετικά και χωρίς διχαστικές προτροπές ο διάλογος και η ενημέρωση όλων των Ελλήνων πολιτών, ακόμη και εκείνων που αρνούνται πεισματικά να κατανοήσουν τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Φίλες και φίλοι,
Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα επιλέξουμε πανηγυρικά το ΝΑΙ!
Η νίκη του ΝΑΙ θα είναι η ευκαιρία εκπόνησης και εφαρμογής ενός ελληνικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης και θα σημάνει την απαρχή μιας δύσκολης και ανηφορικής, αλλά συνάμα δημιουργικής και ελπιδοφόρου προσπάθειας για την ευημερία όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων.
Η νίκη του ΝΑΙ θα σηματοδοτήσει την καθαρή θέση του ελληνικού λαού υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρώπης.
Η νίκη του ΝΑΙ θα δώσει το σύνθημα εκκίνησης για ένα νέο ιστορικό κύκλο επανάκτησης της αξιοπιστίας μας που θα οδηγήσει στην αληθινή εθνική αξιοπρέπεια.
Η νίκη του ΝΑΙ θα ενώσει τους ΄Ελληνες, δίνοντας ώθηση σε νέες δυνάμεις να χτίσουν από την αρχή και πάνω σε στιβαρά θεμέλια τη Νέα Ευρωπαϊκή Ελλάδα της ελευθερίας, της αξιοκρατίας, της ισονομίας και του υγιούς ανταγωνισμού.

Φιλικότατα,
Σπήλιος Λιβανός



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...