” Όχι” του δημοτικού συμβουλίου στην επένδυση των βιορευστών στην Καλαβρούζα (Video)

-Α.Κοτσανάς (Εισηγητής) προς επενδυτές : Δεν έχετε την κοινωνική άδεια της περιοχής

-Ρεπορτάζ Νafpaktianews !!!!!

Γνωμοδοτικό “όχι” του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας στην επένδυση κατασκευής μονάδας καύσης βιορευστών στην περιοχή Καλαβρούζας της δ.ε.Χάλκειας του δήμου Ναυπακτίας.

Το θέμα έπειτα από την διαβούλευση που είχε προηγηθεί στην περιοχή της Χάλκειας μετάξύ φορέων και εκπροσώπων του δημοτικού συμβουλίου,ήρθε προς συζήτηση και λήψη γνωμοδοτικής απόφασης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας με παρόντες κατοίκους και εκπροσώπους περιβαλλοντικών φορέων της περιοχής.

Η ομόφωνη απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου,έχει τη δική της βαρύνουσα σημασία,καθώς ωστόσο,θα κληθεί η περιφέρεια και η αποκεντρωμένη να αποφανθούν σχετικά με την επένδυση.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Καλαβρουζιώτης ο οποίος μετέφερε το καθολικό όχι των κατοίκων της περιοχής στην κατασκευή αυτής της επένδυσης,η οποία θα συμβάλει στην περιβαλλοντική υποβάθμισή της.Η εν΄λόγω μονάδα τόνισε βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή,ενώ μια θετική γνωμοδότηση θα “ανοίξει την όρεξη” σε παρόμοιες επενδύσεις και σε άλλες περιοχές του δήμου.Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του συλλόγου “Λιμνοθάλαζζα” που αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την κατασκευή του εργοστασίου τόσο στο περιβάλλον,όσο και στον άνθρωπο και την τοπική οικονομία.Σύμφωνα με την μελέτη και όπως είπε στο Δ.Σ. ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαβρούζας   ο αριθμός των θέσεων εργασίας  θα είναι μέχρι 2 άτομα, ο ελέγχος θα γίνεται με ηλεκτρονικά  μέσα σε περίπτωση βλάβης και ότι η επένδυση είναι της τάξεως των 570.000

Στην αντίπερα πλευρά τόσο ο επενδυτής,όσο και ο μελετητής -υπεύθυνος χημικός μηχανικός μίλησαν για επένδυση η οποία κινείται μέσα στην νομιμότητα,ύψους 1.500.000 ευρώ προσφέροντας 15-20 θέσεις μόνιμης εργασίας,με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και τους κανόνες ελέγχου και προστασίας των εκλυόμενων αερίων από την καύση,ενώ ο κ. Μπουλές ανέφερε ότι η περιοχή ωστόσο έχει ανάγκη επενδύσεων  που δεν θα κινούνται απαραίτητα στον τομέα του τουρισμού.Τόνισε ωστόσο την ανάγκη χωροθέτησης και δημιουργίας ΒΙΟ.ΠΑ. από την μεριά του δήμου ,κάτι που θα έλυνε τα χέρια σε πολλές τέτοιου είδους επενδύσεις λύνοντας παράλληλα πολλά απο τα ζητήματα που προκείπτουν με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Σιαμαντάς τόνισε ότι η επένδυση αυτή δεν κινείται μέσα στο πνεύμα που διακατέχει τον δήμο για τις μορφές ανάπτυξης της περιοχής που σχεδιάζει η δημοτική αρχή,ενώ η τελική εισήγηση από τον κ. Κοτσανά ήταν αρνητική λαμβάνοντα υπ’ όψιν την πολύ κακή επικοινωνιακή τακτική των επενδυτών έναντι της τοπικής κοινωνίας την οποία δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να προσεγγίσουν και να την ενημερώσουν επαρκώς για το ζήτημα.

Έτσι,το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε αρνητική γνωμοδότηση στο σύνολό του,ενώ το “μπαλάκι” πλέον μεταφέρεται στην αποκεντρωμένη η οποία θα αποφασίσει για την τύχη της εν λόγω επένδυσης

Δείτε βίντεο απο τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το θέμα και τις κυριότερες τοποθετήσεις.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...