Νέα τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης –θεσμών για έσοδα και πλειστηριασμούς!

Νέα τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης –θεσμών για έσοδα και πλειστηριασμούς!

Πότε αρχίζουν οι πλειστηριασμοί ρωτούσαν οι δανειστές τον Τσακαλώτο!

 Για τα έσοδα και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ρωτούσαν οι δανειστές, στη νέα τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε  σήμερα, στο πλαίσιο προετοιμασίας της επιστροφής του κουαρτέτου, στην Αθήνα, στις 27 Νοεμβρίου. Από την ελληνική πλευρά, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός  Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Τα στελέχη των θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξαν ενδιαφέρον για την πρόοδο στην σύνταξη του Προϋπολογισμού 2018, ο οποίος θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου, στη Βουλή και το πότε θα ξεκινήσουν οι  ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ( 29 Νοεμβρίου).

Σχετικά με τον Προϋπολογισμό, δεν θεωρείται πως υπάρχουν μεγάλα ανοιχτά θέματα, ενώ οι διορθώσεις πάνω στο προσχέδιο που κατατέθηκε στις 2 Οκτωβρίου, θα προβλέπουν την επίτευξη των μνημονιακών στόχων, με πρώτο το πρωτογενές πλεόνασμα (3,5% του ΑΕΠ).

Στο θέμα των πλειστηριασμών, οι θεσμοί και ειδικά το ΔΝΤ, έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι μία καθυστέρηση στην έναρξή τους, θα επηρέαζε αρνητικά τις τράπεζες. Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, τους ενημέρωσε για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα με εκπροσώπους των συμβολαιογράφων. Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση κυβέρνηση και συμβολαιογράφοι φαίνεται να έχουν φτάσει σε συμφωνία. Ο κ. Κοντονής μετά τη συνάντηση είχε δηλώσει «τα βρήκαμε», με αποτέλεσμα το θέμα να μην αποτελεί πλέον ανησυχία για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/309848-Nea-telediaskepse-kyberneses-thesmon-gia-esoda-kai-pleisteriasmoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...