Νέες θέσεις εργασίας και απασχόληση στην συνάντηση Κορκίδη – Αντωνοπούλου

Νέες θέσεις εργασίας και απασχόληση στην συνάντηση Κορκίδη – Αντωνοπούλου

Κορκίδης Αντωνοπούλου

Η αύξηση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης, στη συνάντηση που είχαν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Ράνια Αντωνοπούλου με τον πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), Βασίλη Κορκίδη.

Ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε την υπουργό για τις δράσεις της Ε.Σ.Ε.Ε. και του Ε.Β.Ε.Π. που αποσκοπούν στη διατήρηση και αύξηση της απασχόλησης στους τομείς ευθύνης τους, καθώς και για τα αποτελέσματά τους. Από την πλευρά του υπουργείου, η κυρία Αντωνοπούλου, τον ενημέρωσε για τις δράσεις του υπουργείου για τη μείωση της ανεργίας και ειδικότερα προς την κατεύθυνση της στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας, που θεωρείται ένας δυνητικά σημαντικός άξονας αύξησης της απασχόλησης.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα υφιστάμενα προγράμματα στήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η έναρξη της λειτουργίας του Μητρώου Επιχειρήσεων που αναπτύσσουν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και η διοργάνωση της πρώτης Έκθεσης για την Κοινωνική Οικονομία στις αρχές Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη.

Ο κ. Κορκίδης διαβεβαίωσε την υπουργό ότι τόσο η Ε.Σ.Ε.Ε. όσο και το Ε.Β.Ε.Π. θα αναλάβουν δράση προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στον τομέα, τόσο υλοποιώντας ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όσο και αναπτύσσοντας συνεργασίες με τις κοινωνικές επιχειρήσεις της χώρας.

Ήδη όπως τόνισε ο κ. Κορκίδης, είναι θετικά τα αποτελέσματα στον τομέα αυτό που είχαν οι πρόσφατες δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων και εργαζομένων επαπειλούμενων με ανεργία τόσο της Ε.Σ.Ε.Ε. όσο και του Ε.Β.Ε.Π., καθώς και για την εξέλιξη των τρεχουσών πρωτοβουλιών των δύο φορέων στους παραπάνω τομείς.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301160-Nees-theseis-ergasias-kai-apascholese-sten-synantese-Korkide-Antonopoyloy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...