Νέο κυνήγι για ανασφάλιστα Ι.Χ.- Κίνδυνος για πρόστιμα 250 ευρώ!

Νέο κυνήγι για ανασφάλιστα Ι.Χ.- Κίνδυνος για πρόστιμα 250 ευρώ!

ανασφάλιστα

ΑΑΔΕ: Οδηγίες στους πολίτες ενόψει των διασταυρώσεων για τα ανασφάλιστα

Έρχεται νέα ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τα ανασφάλιστα οχήματα! Είναι η δεύτερη φορά που το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η ΑΑΔΕ και η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής προχωρά σε έλεγχο για τα ανασφάλιστα, μετά την 6η Ιουνίου του 2017 και όσοι βρεθούν χωρίς ασφάλεια κινδυνεύουν με πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ!

Η ΑΑΔΕ, προχώρησε στη σύνταξη και δημοσίευση Πληροφοριακού Οδηγού για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τα ανασφάλιστα οχήματα, ώστε να αποτραπεί ο εντοπισμός, ως ανασφάλιστων, οχημάτων σε μια σειρά περιπτώσεων. Όπως επισημαίνεται αρμοδίως, η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι, για τη διόρθωση της «εικόνας» των οχημάτων που ανάγεται σε αιτίες του παρελθόντος είναι αναγκαία, πρωτίστως, η ορθή ενημέρωση και η συμβολή των ίδιων των πολιτών.

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αναφέρει ότι κατά το διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούνιο του 2017, οπότε και διενεργήθηκε η πρώτη διασταύρωση, διαπιστώθηκε ότι οι ασφαλίσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 510.000, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αγγίζοντας, για πρώτη φορά, το ιστορικό μέγεθος των 6,26 εκ. ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα. Συνεπώς, χάρη στη νέα αυτή δράση, ο δημόσιος κίνδυνος από την κυκλοφορία στους δρόμους ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων οχημάτων, μειώθηκε δραστικά.

Τ αυτόχρονα όμως, η ηλεκτρονική διασταύρωση κατέδειξε και μια σειρά αστοχιών που οφείλονται, τόσο σε εσωτερικές διοικητικές αδυναμίες -που ξεκινούν αρκετά χρόνια πριν–, όσο και στην κακή ενημέρωση ή αμέλεια των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, μετά το πέρας 30 ημερών από την έκδοση του συγκεκριμένου Πληροφοριακού Οδηγού, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα διενεργήσει την επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση, σε ημερομηνία που δεν θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Εφεξής, τηρώντας τις απαιτήσεις του νόμου 4141/2013, θα διενεργεί τουλάχιστον δυο ηλεκτρον ικές διασταυρώσεις κάθε έτος, σε ημερομηνίες που επίσης δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Επισυνάπτεται ο οδηγός της ΑΑΔΕ

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/322558-Neo-kynegi-gia-anasphalista-I-CH-Kindynos-gia-prostima-250-eyro ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...