Νέο προπαγανδιστικό βίντεο από τον Κιμ: Η Πιονκγιάνκ «καταστρέφει» αμερικανικό αεροπλανοφόρο (Εικόνες – Βίντεο)

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο από τον Κιμ: Η Πιονκγιάνκ «καταστρέφει» αμερικανικό αεροπλανοφόρο (Εικόνες – Βίντεο)

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο «περιγράφει» την εικονική καταστροφή ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου και αμερικανικών πολεμικών πλοίων δόθηκε στη δημοσιότητα από τα βορειοκορεατικά κρατικά ΜΜΕ. Μάλιστα το βίντεο προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι δυνάμεις τους «θα καταλήξουν στον τάφο» αν επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα.

 

Στο διάρκειας 99 δευτερολέπτων βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ειδησεογραφική πύλη DPRK Today λίγες ώρες μετά την επίδειξη δύναμης δύο αμερικανικών βομβαρδιστικών B-1B Lancer, που πέταξαν σε διεθνή εναέριο χώρο ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας συνοδευόμενα από μαχητικά, που σηκώθηκαν από αμερικανική βάση στην Οκινάουα της Ιαπωνίας. Ήταν η πρώτη φορά αυτόν τον αιώνα που αμερικανικά μαχητικά και βομβαρδιστικά πέταξαν τόσο βόρεια της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα.

1

Το προπαγανδιστικό βίντεο αρχίζει με εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ, που τον χαρακτηρίζει «τρελό».

Συνεχίζει με εικονικές εκτοξεύσεις πυραύλων Pukguksong που καταρρίπτουν ένα μαχητικό F-35 Raptor κι ένα βομβαρδιστικό Lancer και στη συνέχεια δείχνει έναν πύραυλο να εκτοξεύεται από ένα υποβρύχιο και να πλήττει το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson των 103.000 τόνων, το οποίο μετείχε τον περασμένο Ιούνιο σε ασκήσεις ανοικτά της Βόρειας Κορεάς μαζί με ένα άλλο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, το USS Ronald Reagan.

1

Υπότιτλοι κάτω από τις εικόνες αναφέρουν: «Εάν F-35, B-1B ή το Carl Vinson ηγηθούν της αμερικανικής επίθεσης θα καταλήξουν στον τάφο με αυτή τη σειρά.»

Η Βόρεια Κορέα ενισχύει την άμυνά της
Το κομμουνιστικό καθεστώς προετοιμάζεται στο μεταξύ για την περίπτωση να δεχθεί επίθεση και μετακίνησε ήδη πολεμικά αεροσκάφη στις ανατολικές ακτές της χώρες, ενώ λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για να βελτιώσει την άμυνα της χώρας, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Υοnhap.

Μεγάλη νατοϊκή άσκηση στη Σκωτία για την αντιμετώπιση πυραυλικών επιθέσεων από τη Β. Κορέα

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ ξεκινά μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών, πολεμικών πλοίων και μαχητικών στη Σκωτία για να εξασκηθεί στην κατάρριψη πυρηνικών πυραύλων.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον, είπε ότι με την άσκηση “Formidable Shield” («Τρομερή Ασπίδα») η Συμμαχία θα αντιμετωπίσει την απειλή που συνιστούν η Βόρεια Κορέα και άλλα «κράτη-παρίες», καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις του ΝΑΤΟ εξασκούνται στην αντιμετώπιση απροειδοποίητων επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους κατά της Ευρώπης.

1

Αμερικανικές δυνάμεις ηγούνται της άσκησης ανοικτά των ακτών της Σκωτίας μαζί με στρατιώτες από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία και τον Καναδά.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία είπε ότι η «μεγάλη άσκηση» στις Εβρίδες νήσους, που θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου, αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της στην περίπτωση απειλών από πυραυλικές επιθέσεις.

Πολεμικά σκάφη αναπτύσσονται για να εντοπίσουν και να καταρρίψουν διάφορα είδη πυραύλων (εδάφους – θαλάσσης, αέρος-θαλάσσης και βαλλιστικούς) ενώ επιτηρούνται από νατοϊκά αεροσκάφη.

Η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τέσσερα αμερικανικά καταδρομικά, εφοδιασμένα με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis, ένα χερσαίο αντιπυραυλικό σύστημα στη Ρουμανία κι ένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στην Τουρκία, που συντονίζονται από τη βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Διοικητές του αμερικανικού Έκτου Στόλου είπαν ότι η άσκηση “Formidable Shield” θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια «για να καθησυχάζει τους συμμάχους και να αποτρέπει τους εχθρούς.»

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302888-Neo-propagandistiko-binteo-apo-ton-Kim-E-Pionkgiank-katastrephei-amerikaniko-aeroplanophoro-Eikones-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...