Νέο τουρκικό παραλήρημα: Κυβερνήτης κραδαίνει το γιαταγάνι και φωνάζει «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε την Ιερουσαλήμ»

Νέο τουρκικό παραλήρημα: Κυβερνήτης κραδαίνει το γιαταγάνι και φωνάζει «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε την Ιερουσαλήμ»

Ο διευθυντής του Stockholm Center for Freedom και επικριτής της κυβέρνησης Ερντογάν, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ έφερε στο φως της δημοσιότητας το εθνικιστικό παραλήρημα του κυβερνήτη της Κασάρειας, Νετσάτι Σεντούρκ που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε το βίντεο, στο οποίο ο Νετσάτι Σεντούρκ κρατά στο ένα χέρι ένα γιαταγάνι και στο άλλο ένα μεγάφωνο και παραληρεί… Από το μπαλκόνι του κυβρενείου και απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αναφώνησε: «Θα μπούμε στη Μοσούλη και στην Ιερουσαλήμ«, σύμφωνα με δημοσίευμα του haberturk.

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε τη Μανμπίτζ, τη Μοσούλη και την Ιερουσαλήμ» φώναζε χαρακτηριστικά ο Νετζατί Σεντούρκ.

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σε τελετή νεολαίας, με αφορμή την επέτειο των θυμάτων από την επίθεση στην Καλλίπολη το 1915.

Ο Σεντούρκ, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Ανήρτησε και ένα ομοίωμα του σπαθιού Ζουλφικάρ, που είναι ένα σημαντικό σύμβολο για τους Αλαουίτες.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/325997-Neo-toyrkiko-paralerema-Kybernetes-kradainei-to-giatagani-kai-phonazei-Me-te-boetheia-toy-Allach-tha-kataktesoyme-ten-Ieroysalem ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...