Νέτο: «Χάρη στον Άρη έχω να φάω. Να χτίσουμε μια ομάδα που θα είναι πρώτη»

Νέτο: «Χάρη στον Άρη έχω να φάω. Να χτίσουμε μια ομάδα που θα είναι πρώτη»

Ο Ντάρσι Νέτο έκανε την αποχαιρετιστήρια/απολογιστική συνέντευξη Τύπου για την καριέρα του. Ο Βραζιλιάνος μπακ αναφέρθηκε στο συναισθηματικό του δέσιμο με τον Άρη, τις προτάσεις-όπως του Ολυμπιακού-που απέρριψε για χάρη του, αλλά και τη σχέση του με τον κόσμο της ομάδας. Τόνισε πως πλέον νιώθει σαν Έλληνας και πρόσθεσε πως θέλει να βοηθήσει τους «κίτρινους» να επιστρέψουν στην ελίτ αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος. 

Αναλυτικά, ο Ντάρσι Νέτο μίλησε για: 

-το αντίο του στα γήπεδα: «Τόσα χρόνια παίζω μπάλα αλλά νιώθω σαν να βρίσκομαι στον Άρη 20 χρόνια. Είναι δύσκολο να πω ακόμα αντίο, το μυαλό δεν είναι ακόμη έτοιμο. Ήμουν από πέρυσι στην ομάδα, έμεινα και φέτος και είπαμε να κάνουμε μια νέα αρχή». 

-την ατμόσφαιρα από τον κόσμο του Άρη στο τελευταίο του παιχνίδι: «Δεν περίμενα τόσο ωραία ατμόσφαιρα για μένα. Ό,τι έκανα, το έκανα για το καλό της ομάδας. Γνωρίζω ότι τα καλά που έκανα, ήταν πιο πολλά από τα άσχημα και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό. Πάντα αυτές οι εικόνες θα είναι στην καρδιά και στο μυαλό μου». 

-τα συναισθήματά του για τον Άρη: «Μετά από τέσσερα χρόνια στον Άρη, γύρισα στη Βραζιλία το 2012 και ήμουν ακόμη δύο χρόνια έξω. Μιλούσε με φίλους στην Ελλάδα, είδα πώς ήταν ο Άρης. Η ομάδα μου χρωστούσε 380.000 ευρώ και δεν έκανα προσφυγή σε αντίθεση με άλλους ποδοσφαιριστές, οπότε καταλαβαίνετε τι σήμαινε για μένα ο Άρης. Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό, τελικώς δεν πήρα το διαβατήριο κι έτσι γύρισα στη Βραζιλία. Εκεί κατάλαβα πόσο μου έλειπε η Ελλάδα αλλά ο Άρης ήταν στη Γ’ Εθνική. Γύρισα στη Βέροια και όλοι μου έλεγαν να επιστρέψω στον Άρη. Εύχομαι η ομάδα να κάνει πάλι όμορφα πράγματα όπως παλιά». 

-τις σκέψεις του πριν το τελευταίο ματς: «Πήγα το Σάββατο για φαγητό με την γυναίκα μου για να συζητήσουμε. Με σταματούσε κόσμος και μου έλεγε αύριο είναι το τελευταίο σου παιχνίδι. Δεν έχει ωριμάσει στο μυαλό μου, είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Ήταν δύσκολο, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Το πρωί της Κυριακής, σηκώθηκα στις οκτώ και έβλεπα την φανέλα, όλο το τελετουργικό πριν από ένα ματς και μου ήταν πολύ δύσκολο. Τα ταξίδια, τα ξενοδοχεία, ο αγώνας κάθε Κυριακή, θα μου λείψουν πολύ όλα αυτά». 

– το τι ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στον Άρη: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν αγώνα. Σίγουρα είναι το ματς με την Σαραγόσα. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Πήγαμε στο αεροδρόμιο και είδαμε τόσο κόσμο και είπαμε τι είναι αυτό. Δεν είχαμε καταλάβει τι είναι ο Άρης. Μετά κάναμε την πορεία μας στο Europa League, παίξαμε με την Μπάγερν Μονάχου, με την Λεβερκούζεν, με την Σίτι, με την Ατλέτικο. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ, χρειάζεται τεχνογνωσία, χρειάζεται χορηγούς. Θυμάμαι τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τον Κάμπορα, τον Χαβίτο, τον Κόκε, τον Τόνι. Αν είχαμε τέτοια ομάδα σήμερα, θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Σίγουρα ιδιαίτερο είναι το ματς στην Ξάνθη, που προκριθήκαμε στον τελικό, η νίκη μέσα στην Τούμπα, επίσης. Έχω πολλές αναμνήσεις και πολλά παιχνίδια στο μυαλό μου». 

– το αν ο Άρης πρέπει να ακολουθήσει και πάλι μοντέλο των λάτιν παικτών όπως παλιά: «Δεν είναι μόνο το λάτιν μοντέλο. Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό πλέον. Δεν είναι μόνο τακτική και τεχνική. Τώρα το παν είναι η οργάνωση. Για να παίξεις Κυριακή, πρέπει να προετοιμαστείς από Δευτέρα. Ο προπονητής πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα έτσι όπως πρέπει. Όλα πρέπει να γίνουν σωστά, προπόνηση, γυμναστήριο, αποθεραπεία, όλα παίζουν τον ρόλο τους. Χρειάζονται σίγουρα ξένοι παίκτες, αν και στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Ένας προπονητής πρέπει να έχει όλα τα εργαλεία στα χέρια του, πρέπει να υπάρχει οργάνωση. Εγώ ήδη μιλάω με κάποιους μάνατζερ, είμαι σε επικοινωνία με τον Ρονάλντο Γκιάρο, με τον Νάτσο Γκαρσία, με τον Κάμπορα. Υπάρχουν παίκτες 21,22 χρονών, που μπορούμε να τους φέρουμε εδώ και μετά να τους πουλήσουμε. Όχι να έρθουν για έξι μήνες και να φύγουν». 

– το αν σκέφτεται στο μέλλον να γίνει προπονητής: «Δεν έχω τόση υπομονή που χρειάζεται ένας προπονητής. Έχω παίξει μπάλα τόσα χρόνια και στο δικό μου μυαλό θέλω να είμαι κοντά στους ποδοσφαιριστές. Θέλω να είμαι κάτι σαν γενικός διευθυντής. Θέλω να βοηθάω τα παιδιά, να τους δείχνω τι χρειάζεται, να τους συμβουλεύω. Κάποιος που δεν ξέρει τι σημαίνει Άρη, πρέπει να τον συμβουλεύεις και να του μαθαίνεις. Οι παίκτες που παίζουν, πρέπει να ξέρουν μπάλα και να βγάζουν το καλό στο γήπεδο». 

-το τι έμαθε στην Ελλάδα: «Έμαθα ότι χρειάζεται να έχουμε υπομονή. Έχουμε πολλές ομάδες στην Super League, που έχουν παίκτες που δεν είναι επαγγελματίες, δεν έχουν το μυαλό να φτάσουν ψηλά. Έλεγα σε παίκτες, κάνε γυμναστήριο, κάνε την αποθεραπεία σου. Ένας ξένος προετοιμάζεται από τις ακαδημίες για να φτάσει ψηλά. Εδώ βλέπεις παίκτες, που παίζουν ένα ματς και δεν μπορούν να κάνουν ένα σπριντ 30 μέτρων. Το παν είναι οι ακαδημίες. Έχουμε μιλήσει και για το τι πρέπει να γίνει στις ακαδημίες μας. Π.χ. δεν μπορεί ένας παίκτης να παίζει μόνο δεξί μπακ. Πρέπει να παίζει όπου του πει ο προπονητής. Βλέπεις παιδιά, να κάνουν προπόνηση και μετά να πηγαίνουν για καφέ. Αυτή η φιλοσοφία πρέπει ν’ αλλάξει από τότε που είσαι μικρός. Όλα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο. Ένα πολύ καλός γυμναστής, πολύ καλή αποθεραπεία, για να έχεις σε καλή κατάσταση το σώμα σου». 

-τον προπονητή που ξεχώρισε: «Τον Κούπερ! Και ο Μπάγεβιτς ήταν καλός, αλλά ο Κούπερ μόνο που σε κοιτούσε, δεν μιλούσες. Μιλούσε μία φορά, αν μιλούσε δεύτερη σ’ έβγαζε έξω. Ο προπονητής πρέπει να ξέρει την ψυχολογία των παικτών του, να τους καταλαβαίνει. Πρέπει να σε κοιτάει και να καταλαβαίνεις ότι πρέπει να μπεις μέσα και να τα δώσεις όλα. Μου λείπει πολύ ο Κούπερ, οι συμβουλές του είναι πολύ σημαντικές. Εγώ έκανα πολλά λάθη σε μικρότερη ηλικία και τώρα που τα βλέπω με πιο ψύχραιμο μάτι, τα καταλαβαίνω. Πρέπει κι εμείς, οι παίκτες, να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει το ποδόσφαιρο». 

-τον συμπαίκτη που ξεχώρισε: «Ο Ρονάλντο Γκιάρο ήταν μαζί μου στην Σάντος. Ήταν απόλυτος επαγγελματίας, στην διατροφή του, στην ξεκούραση του, σε όλα. Ήταν απίστευτο το πώς δούλευε. Ο Ρονάλντο ήταν προπονητής, σου έλεγε πρέπει να κάνεις αυτά, αυτά και αυτά. Μιλούσε στον Νασούτι, στον Λαζαρίδη, ήταν απίστευτος. Επίσης ο Κόκε και ο Κάλβο ήταν εξαιρετικοί παίκτες, όπως και ο Ντάριο Φερνάντες. Εγώ έλεγα πως έπρεπε να τον κρατήσουμε. Έχουν περάσει παιχταράδες. Στην προπόνηση, κάναμε κατοχή μπάλας και δεν την χάναμε! Άλλες ομάδες, πάνω από 15 πάσες δεν μπορούν ν’ αλλάξουν». 

– τους δύο χαμένους τελικούς Κυπέλλου: «Μια μέρα με ρώτησε ο Σόουζα για το γεγονός ότι δεν κερδίσαμε έναν τίτλο. Μου έχει λείψει αυτό πάρα πολύ. Δύο φορές βρέθηκα στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, ήταν 50-50 οι πιθανότητες, είχαμε τρομερές ομάδες και οι δύο. Στον τελικό με τον Ολυμπιακό, δεν κάναμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Ο Ολυμπιακός είχε έναν μήνα μπροστά του να προετοιμαστεί και είχε μεγάλη ποιότητα. Μακάρι να μείνω εδώ και να χτίσουμε μια ομάδα που θα είναι πρώτη». 

– το τι κέρδισε από τον Άρη: «Εδώ παντρεύτηκα, έκανα πολλούς φίλους. Τα λεφτά δεν μ’ ενδιαφέρουν, έχω χάσει 380.000 ευρώ. Εγώ είμαι εδώ για να ξαναφτιάξουμε ομάδα Super League. Έβγαλα χρήματα, αγόρασα σπίτι στην μητέρα μου, βοήθησα τον αδερφό και την αδερφή μου. Εξαιτίας του Άρη έχω σήμερα να φάω. Όλοι με ξέρουν σαν τον Νέτο του Άρη, όπου ταξιδεύω και ας μην ήμουν πρώτος σκόρερ της ομάδας. Θέλω να είμαι εδώ, κοντά στην ομάδα. Έχω ζήσει κι έχω μάθει πολλά πράγματα εδώ. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη. Και η μαμά μου, μου λέει ότι έχω αλλάξει, έχω γίνει κανονικός Έλληνας! Έχω μάθει να έχω υπομονή. Τα δύσκολα πέρασαν και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο Νέτο δεν τελείωσε την Κυριακή, ο Νέτο θα ξεκινήσει τον Ιούλιο που ξεκινάει η προετοιμασία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Με ρωτάει ο κόσμος αν θα είμαι στην ομάδα, θα το ξέρουμε σύντομα, θα μιλήσω με τον Καρυπίδη».

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/332622-Neto-CHare-ston-Are-echo-na-phao-Na-chtisoyme-mia-omada-poy-tha-einai-prote ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...