Νίκος Νικολόπουλος: Έφυγε μια συναρπαστική μορφή του τόπου

Νίκος Νικολόπουλος: Έφυγε μια συναρπαστική μορφή του τόπου

Δήλωση για την απώλεια του Γιώργου Κουρή

Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε μια συναρπαστική μορφή του τόπου που σημάδεψε την πολιτική ζωή και τη δημοσιογραφία.

Πολυμήχανος, μαχητικός, συγκρουσιακός. Άνθρωπος των σφοδρών αντιπαλοτήτων, αλλά και των ισχυρών ανθρώπινων φιλικών δεσμών.

Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούσε ή διαφωνούσε κάποιος με τον τρόπο που επέλεξε να πορευτεί στον δημόσιο βίο, κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπήρξε από τους ανθρώπους που έζησε… δέκα ζωές σε μία και ότι παρά τις όποιες υπερβολές και τα λάθη, έδινε με πείσμα και πάθος τον αγώνα, όρθιος μέχρι τέλους. Ακριβώς όπως έκανε και με την ασθένειά του,  μένοντας μέχρι τέλους με το γιο του και τα εγγόνια του, που λάτρευε, αλλά και με τα χειρόγραφά του, αφήνοντας την τελευταία πνοή στην εφημερίδα, γράφοντας το τελευταίο του άρθρο.

Έχοντας συνεργαστεί με τον Γιώργο Κουρή στην τηλεόραση μπορώ ανεπιφύλακτα να καταθέσω ότι ποτέ δεν παρενέβη σε όσα έλεγα και υποστήριζα παρά τις μεγάλες διαφορές που είχαμε σε απόψεις, όπως και σε ιδεολογικές καταβολές. Ελεύθερος εκείνος, ελεύθερος και εγώ, μας ένωνε η πεποίθηση πως κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω της κριτικής και του δημοσίου συμφέροντος, όσο ψηλά και να βρίσκεται.

Πέρασε πολλά, έκανε πολλά. Και τώρα τον περιμένει η γενέθλια γη της αγαπημένης του Κεφαλονιάς. Ας είναι πάντα καλοτάξιδος. Και ο Θεός ας τον αναπαύσει…

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/330405-Nikos-Nikolopoylos-Ephyge-mia-synarpastike-morphe-toy-topoy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...