Νίκος Νικολόπουλος «Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δουλειές και εκλεκτική “συγγένεια” με τον Κ. Σημίτη»

Νίκος Νικολόπουλος «Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δουλειές και εκλεκτική "συγγένεια" με τον Κ. Σημίτη»

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 12/02/2016 – 00:28

Νίκος Νικολόπουλος «Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δουλειές και εκλεκτική "συγγένεια" με τον Κ. Σημίτη»

Με αφορμή την σημερινή συζήτηση στην Βουλή για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, απαντώντας σε ερωτήση των κοινοβουλευτικών συντακτών ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Επιτέλους ότι δεν κατάφερε η Κεντροδεξιά Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ο Ελληνικός λαός εύχεται απόψε εμείς να το καταφέρουμε. Δηλαδή την ήττα της διαπλοκής και το τέλος των νταβατζήδων.

Και ενώ όλοι απόψε στην βουλή, με τα λόγια ταχθήκαμε υπέρ της διαφάνειας και της τακτοποίησης του χώρου της ενημέρωσης, εντούτοις αρκετοί προτιμούν να συνεχιστεί το ίδιο «αμαρτωλό» καθεστώς.

Επιτέλους τι θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;  Κρατικοδίαιτα  κανάλια που να λειτουργούν σε ένα καθεστώς παρανομίας ή ημιπαρανομίας, που εκβιάζοντας θα αντλούν διαρκώς θαλασσοδάνεια και οι ιδιοκτήτες τους θα παίρνουν τα δημόσια έργα και τις κρατικές προμήθειες με το νταβατζιλίκι τους;

Θα ανεβάζουν και θα κατεβάζουν κυβερνήσεις, όπως είχε αποκαλύψει ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και που από τότε έμεινε ο όρος «διαπλοκή» στο πολιτικό μας λεξιλόγιο;

Θέλουμε να προσφέρουμε προστασία στους φαύλους και στους διαπλεκόμενους ;

Θλίβομαι γιατί με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη οι  συνάδελφοι της ΝΔ που έζησαν στο πετσί τους, το βρώμικο και λυσσασμένο πόλεμο των νταβατζήδων εναντίον του Κώστα Καραμανλή, αναγκάζονται να υπερασπίζονται σήμερα ότι πιο άθλιο ζήσαμε.

Εκδότες και καναλάρχες που δεν καταθέτουν πόθεν έσχες, που είναι στις λίστες Λαγκάρντ, που δεν πληρώνουν ούτε δάνεια, ούτε φόρους, ούτε πρόστιμα, αλλά εκβιάζουν και λαδώνουν πολιτικούς;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκρουστεί με τους νταβατζήδες γιατί είναι ένα δικό τους πολιτικό προϊόν. Έχει δουλείες και είναι αδύνατον να χτυπήσει το τρίγωνο της διαπλοκής και να συγκρουστεί με τους κρατικοδίαιτους μιντιάρχες.

Σε λίγο με την ψήφο τους οι βουλευτές θα απαντήσουν στο ρητορικό ερώτημα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έμεινε στην ιστορία: «Τελικά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο»;

Τέλος , ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε:

«Στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του στην αρχηγία της ΝΔ, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 14/1/2016, αναφέρθηκε στην «Δημιουργική Ελλάδα» και έκανε λόγο για την απαράδεκτη εικόνα «η δημιουργική Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, να μένει μακριά από την πολιτική».

Στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία για την αδειοτότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και πάλι στην «Δημιουργική Ελλάδα» λέγοντας απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ότι «η Δημιουργική Ελλάδα είναι απέναντί σας».

Η εμμονή του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην έννοια της «Δημιουργικής Ελλάδας» προφανώς κάτι θέλει να υποδηλώσει, έστω και συνθηματολογικά. Το πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι τον όρο αυτό πρωτοχρησιμοποίησε, ο Κώστας Σημίτης, και μάλιστα ως τίτλο του βιβλίου του «Πολιτική για μια Δημιουργική Ελλάδα 1996-2004», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΠΟΛΙΣ» τον Δεκέμβριο του 2005 στην Αθήνα.

Αυτή η αντιγραφή της σημίτειας συνθηματολογίας είναι δείγμα εκλεκτικής συγγένειας των πολιτικών απόψεων των Κυριάκου Μητσοτάκη-Κώστα Σημίτη, ή απόδειξη της ιδεοπενίας του ίδιου και του επιτελείου του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας;

Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει αποδεικνύεται ότι παρά τη βερμπαλιστική προεκλογική ρητορική στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο εκλεγείς τελικά αρχηγός της στην καλύτερη των περιπτώσεων στερείται απλώς πρωτότυπων ιδεών και στη χειρότερη προωθεί αδίστακτα τον εκ-σημιτισμό της Νέας Δημοκρατίας. Συμφωνούν οι Νεοδημοκράτες με αυτή τη μετάλλαξη»;

ΥΓ: Ο Νίκος Νικολόπουλος μάλιστα έδειξε στους δημοσιογράφους το συγκεκριμένο βιβλίο του Κώστα Σημίτη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...