Ναυπακτιακός: Στιγμές που έγραψαν και γράφουν …ιστορία. Φωτο

Επιστρέφουμε…Στιγμές που έγραψαν και  γράφουν …ιστορία

Μια μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται λίγες φορές σε ποδοσφαιριστές θα έχουν αυτή την Κυριακή να ζήσουν  οι παίκτες του Ναυπακτιακού. Σε ένα κατάμεστο μετά από πολλά χρόνια Παπαχαραλάμπειο θα τους δοθεί η δυνατότητα  να γράψουν με «χρυσά γράμματα» το όνομά τους στην ιστορία του Ναυπακτιακού ποδοσφαίρου. Το μόνο που χρειάζεται για να τα καταφέρουν  είναι μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ  επί της Αμβρακίας Κωστακιών, που παίζει κι αυτή τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Η αναμέτρηση είναι ένας τελικός στον οποίο δεν υπάρχει επόμενη μέρα αφού όποιο αποτέλεσμα κι αν προκύψει στον αγωνιστικό χώρο  μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή  θα γνωρίζουμε ποια ομάδα θα έχει γράψει ιστορία. Οι όροι του παιχνιδιού είναι ξεκάθαροι. Ο Ναυπακτιακός με νίκη με οποιοδήποτε σκορ κάνει το μεγάλο άλμα και επιστρέφει στη Γ Εθνική μετά από 5 χρόνια, ενώ με ισοπαλία ή ήττα παραμένει για 6η συνεχόμενη χρονιά στο τοπικό της Αιτωλοακαρνανίας, αφήνοντας τη χαρά της ανόδου στη πρωταθλήτρια Άρτας Αμβρακία Κωστακιών,  η οποία  έχει αγωνισθεί στην Γ’ εθνική -το 1968-  αλλά και στην Δ’ εθνική το 1987.

Το παπαχαραλάμπειο αναμένεται να «φορέσει» τα καλά του για να υποδεχθεί μετά από πολλά χρόνια μια αναμέτρηση που κρίνει μια ολόκληρη κατηγορία. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων δεδομένο και η αγωνία στο κατακόρυφο, καθώς δεν είναι πολλές οι φορές κατά το παρελθόν που όλα κρίθηκαν σε μια αναμέτρηση.




Αν γυρίσουμε πάντως το χρόνο προς τα πίσω θα βρούμε στιγμές που έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη των φιλάθλων του.

1981

Τον Απρίλιο του 1981(Φωτο πάνω) ο Ναυπακτιακός διεκδικεί σε αγώνα μπαράζ την άνοδο με αντίπαλο τον Απόλλωνα Δοκιμίου στο γήπεδο Μεσολογγίου παρουσία 5.000 θεατών με διαιτητή τον Βασίλη Νικάκη. Η ομάδα της Ναυπάκτου με προπονητή τότε τον Κύπριο Ανδρέα Χριστοδούλου με ένα γκολ του Γιώργου Κορομπέλη στην επανάληψη  θα προηγηθεί με 1-0 και τελικά θα πάρει την άνοδο στην Α Εθνική Ερασιτεχνική –τότε – κάτι αντίστοιχο της σημερινής Γ Εθνιής. Η  αναμέτρηση ωστόσο λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι παίκτες του Δοκιμίου μετά τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Ναυπακτιακού   δεν τέλειωσε ποτέ.




1978

Το 1990 υπάρχουν δύο αγώνες του Ναυπακτιακού που συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου. Στις 22 Μαρτίου στην Άμφισσα οι φίλαθλοι του Ναυπάκτου δίνουν βροντερό  παρών στο ντέρμπι κορυφής  με τον Φωκικό,  που έληξε ισόπαλο 0-0. Στις 31 Μαΐου του 1992 ακολουθεί μια απίστευτη έξοδος των Ναυπακτίων φιλάθλων στη Ζάκυνθο σε έναν αλησμόνητο αγώνα με τον Αγγερικό. Η ομάδα της Ναυπάκτου που ήθελε τη  νίκη για να πάρει την άνοδο στη Γ Εθνική, δεν τα κατάφερε αφού ο αγώνας έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα και ο Ναυπακτιακός του Δ. Σκούνα έχασε την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα στον 6ο όμιλο της Δ Εθνικής  από το Φωκικό.

1996

Το 1996 (Φωτό Πάνω) στις 7 Απριλίου ο Ναυπακτιακός σε ένα κατάμεστο Παπαχαραλάμπειο επικρατεί με γκολ του Τσολερίδη με 1-0 του Πάτραι και κατακτά το πρωτάθλημα σε έναν αγώνα φιέστα με τον Κ. Κωνσταντινίδη να σηκώνει το κύπελλο για την ομάδα των ρεκόρ του Φ. Σφαέλου.



2000 na paok 3-3

Στις 23 Αυγούστου του 2000 (Φωτό πάνω) ο Ναυπακτιακός με προπονητή τον Γ. Κωστίκο υποδέχεται τον ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το κύπελλο Ελλάδος. Το Παπαχαραλάμπειο κατάμεστο από κόσμο – κόπηκαν 1430 εισιτήρια- γνωρίζει μεγάλες στιγμές με τον Κυπαρίσση να ισοφαρίζει σε 3-3 στο 81’ την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

2001




Στις 16 Ιουνίου του 2001 (Φωτό πάνω)  στο γήπεδο Ζωσιμάδων γράφεται ο επίλογος της παρουσίας του Ναυπακτιακού στη Β Εθνική,  στον πιο άδικο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Ναυπάκτου έχοντας προπονητή τον Σάκη Τσιώλη αναγκάζεται λόγω έλλειψης προβολέων τότε στο Παπαχαραλάμπειο να αγωνιστεί ως γηπεδούχος στα Γιάννενα σε αγώνες μπαράζ παραμονής με τον Παναιγιάλειο. Ισόπαλη 2-2 η πρώτη αναμέτρηση, νίκη 2-0 για τον Παναιγιάλειο στη δεύτερη αναμέτρηση  στο Αίγιο και νίκη για το Ναυπακτιακό με 2-1 στην τρίτη αναμέτρηση – και πάλι στα Γιάννενα – νίκη η οποία όμως δεν ήταν αρκετή λόγω διαφοράς τερμάτων να κρατήσει την ομάδα της πόλης μας στη Β Εθνική. Ήταν η πιο πικρή νίκη στην ιστορία του Ναυπακτιακού παρά τη μεγάλη συμπαράσταση των φιλάθλων του που ταξίδεψαν κατά εκατοντάδες στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και επέστρεψαν απογοητευμένοι από το γήπεδο των Ιωαννίνων.

2006 (2)




Στις 9 Απριλίου του 2006 (Φωτό Πάνω) το Παπαχαραλάμπειο είναι κατάμεστο από κόσμο αφού με νίκη επί του Εθνικού Φιλιππιάδας η ομάδα της Ναυπάκτου με προπονητή τον Δ. Ράπτη εξασφαλίζει το πρωτάθλημα στον 5ο όμιλο της Δ Εθνικής. Το αποτέλεσμα 0-0  μπορεί  να μην το αναμενόμενο και να μην ικανοποιεί τους φιλάθλους,  ωστόσο ο στόχος της ανόδου θα επιτευχθεί με την εκτός έδρας νίκη με 1-5 επί της ΑΕ Ν. Σελεύκειας την επόμενη αγωνιστική.

Στις 11 Μαΐου του 2008 ο Ναυπακτιακός βρίσκεται μια ανάσα από τον υποβιβασμό στα τοπικά και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει στον καθοριστικό αγώνα που δίνει στο Παπαχαραλάμπειο με αντίπαλο τον Αχέροντα Καναλακίου. Το γκολ του Παρίση στο 65’ δίνει το φιλί της ζωής στην ομάδα της Ναυπάκτου προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στους φιλάθλους που έχουν δημιουργήσει εκπληκτική ατμόσφαιρα στην κερκίδα. Η παραμονή στη Δ εθνική ολοκληρώνεται την άλλη Κυριακή στη Λευκάδα με τη νίκη με 0-2  επί του Τηλυκράτη.

2009 (3)

Στις 5 Απριλίου 2009 το Παπαχαραλάμπειο φορά για μια ακόμη φορά τα καλά του αφού φιλοξενεί έναν ακόμα αγώνα ντέρμπι του δεύτερου στη βαθμολογία τότε Ναυπακτιακού με 54 βαθμούς  με την τότε  πρωτοπόρο με 55 βαθμούς Δόξα Κρανούλας. Η ομάδα της Ναυπάκτου χάνει πέναλτι με τον Ξευγένη και τελικά γνωρίζει την ήττα με 0-1 κάτι που έχει ως συνέπεια και την απώλεια του πρωταθλήματος.

2010




Στις 21 Μαρτίου 2010 ο Ναυπακτιακός επικρατεί με 2-0 του δεύτερου του βαθμολογικού πίνακα Θεσπρωτού και εξασφαλίζει τον τίτλο του πρωταθλητή αφού του ξεφεύγει με 8 βαθμούς  στη βαθμολογία έχοντας τη συμπαράσταση των φιλάθλων του που δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Παπαχαραλάμπειο. Είναι η χρονιά που ο Ναυπακτιακός κατακτά το πρωτάθλημα δια περιπάτου στη Δ Εθνική με πρόεδρο τον Λ. Χρυσανθόπουλο και προπονητή τον Δ. Σκούνα εξασφαλίζοντας για 8η και τελευταία φορά τη συμμετοχή του στη Γ Εθνική.

Έκτοτε ο Ναυπακτιακός δε γνώρισε μεγάλες χαρές στη φυσική του έδρα. Μπορεί να κατέκτησε πριν από τρία χρόνια το Πρωτάθλημα Αιτωλοακαρνανίας, ωστόσο στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄Εθνική που ακολούθησαν δε γεύθηκε τη χαρά της νίκης στους δύο καθοριστικούς αγώνες με Σκουφά Κομποτίου και Πρέβεζα αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με το ίδιο σκορ 3-3. Μεθαύριο 5 Ιουνίου 2016 ο Ναυπακτιακός έχει τη μεγάλη ευκαιρία με νίκη επί της Αμβρακίας Κωστακιών  να προσφέρει μετά από πολλά χρόνια στιγμές θριάμβου στους φιλάθλους του. Αυτοί θα είναι σίγουρα εκεί για να δημιουργήσουν για ακόμη μια φορά μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα χωρίς ακρότητες,  που θα βοηθήσει τους παίκτες του Δημήτρη Θεοδοσίου για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από τη νίκη και την επιστροφή στη Γ’ Εθνική.

 




 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...