Ναυτικό δυστύχημα στους Παξούς: Ο καιρός, η απειρία και η μοιραία πτώση στην προπέλα

Ναυτικό δυστύχημα στους Παξούς: Ο καιρός, η απειρία και η μοιραία πτώση στην προπέλα

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η κοινωνία και οι επισκέπτες στους Παξούς μετά τη ναυτική τραγωδία του Σαββάτου με φουσκωτό σκάφος και το θάνατο ενός 15χρονου. 

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Γαίου και του Μογοννησίου. Ενας 15χρονος Αμερικανός που επέβαινε σε νοικιασμένο φουσκωτό ταχύπλοο, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας του, γλίστρησε, έπεσε στη θάλασσα και τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους.

Ο καιρός και η απειρία του πατέρα

Οπως συμβαίνει συνήθως στα δυστυχήματα στη θάλασσα ένας συνδυασμό συνθηκών ήταν αυτός που προκάλεσε το θάνατο του 15χρονου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 50χρονος πατέρας αν και είχε έγκυρο δίπλωμα χειρισμού ταχύπλοου σκάφους, δεν είχε και την ανάλογη εμπειρία. Οι καιρικές συνθήκες τη στιγμή της τραγωδίας δεν ήταν ιδανικές καθώς είχε αέρα, αλλά  και αρκετό κυματισμό. Κάποια στιγμή λοιπόν προφανώς ο άτυχος νεαρός αφαιρέθηκε ή από άγνοια δεν κρατήθηκε γερά στο σκάφος με αποτέλεσμα τα χτυπήματα από τα κύματα να τον πετάξουν στο νερό και να το παρασύρει η προπέλα της 150 ίππων εξωλέμβιας μηχανής.

Νέες εικόνες από το ταχύπλοο σκάφος της τραγωδίας

Το μοιραίο φουσκωτό στους ΠαξούςΟταν ο 15χρονος έπεσε στο νερό τον παρέσυρε η προπέλα Μία οικογενειακή βόλτα με φουσκωτό κατέληξε σε τραγωδία στους Παξούς

Ο πατέρας μετέφερε μετά το ατύχημα τον 15χρονο στο νοσοκομείο, αλλά ο νεαρός είχε χάσει τη ζωή του

Ο πατέρας μετέφερε μετά το ατύχημα τον 15χρονο στο νοσοκομείο, αλλά ο νεαρός είχε χάσει τη ζωή του


   
Οι πρώτες ενδείξεις για το δυστύχημα στους Παξούς

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα νότια των Παξών στη θαλάσσια περιοχή του Μογγονησίου, κοντά στους Αντίπαξους.
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν να πρόκειται για δυστύχημα, λόγω του κυματισμού στην περιοχή, ενώ η προανάκριση των επιβαινόντων στο ταχύπλοο σκάφος από το Λιμενικό Σταθμό Παξών συνεχίζεται.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/337484-Naytiko-dystychema-stoys-Paxoys-O-kairos-e-apeiria-kai-e-moiraia-ptose-sten-propela ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...