Ναύπακτος:Εταιρία επιχειρηματικών δράσεων το εργατικό κέντρο-Σοβαρή καταγγελία της Αγωνιστικής ενότητας

Σε μια σοβαρήανακοίνωση-καταγγελία προχωρά η αγωνιστική ενότητα του Εργατικού κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας γι την πλειοψηφούσα διοίκηση του Εργατικού κέντρου.Την καταγγέλει ότι έχει μετατρέψει το Εργατικό κέντρο σε εταιρία επιχειρηματικών δράσεων οργανώνοντας σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες μακριά από τα συμφέροντα των εργζομένων.

Διαβάστε την ανακοίνωση-καταγγελία της Αγωνιστικής ενότητας του εργατικού κέντρου

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι Ναυπακτίας – Δωρίδας

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας – Δωρίδας, που έχει μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε εταιρία διαφόρων επιχειρηματικών δράσεων, οργανώνοντας σεμινάρια μαζί με άλλες δραστηριότητες, μακριά και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Αποτέλεσμα της επιχειρηματικής δράσης είναι να βάλει η εφορία πρόστιμο 86.000 ευρώ αρχικό ποσό και στη συνέχεια να το κατεβάσει σε 33.000 ευρώ για πρόγραμμα που είχε αναλάβει και είχε δώσει υπεργολαβία σε εταιρία η οποία είχε εκδώσει πλαστά τιμολόγια, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή το Εργατικό Κέντρο να έχει δεσμευμένους λογαριασμούς.

Η επιχειρηματική δράση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας – Δωρίδας έχει διπλό στόχο, απ’ τη μία τα οικονομικά οφέλη και απ’ την άλλη τον εκμαυλισμό συνειδήσεων ξεγελώντας τους ανέργους ότι μ’ αυτό τον τρόπο, με τα σεμινάρια, θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει κάθε εργατική οικογένεια της περιοχής μας, την ¨δέσμευση¨ ψήφων και τη στήριξη της πλειοψηφίας στις αρχαιρεσίες των σωματείων.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Αποκαλύπτεται και είναι ολοφάνερη η σήψη και ο εκφυλισμός της δράσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της διοίκησης και στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας – Δωρίδας, οι στενές σχέσεις με εργοδοτικούς μηχανισμούς και διάφορους παράγοντες της περιοχής και τη στήριξη που τους παρέχουν είναι πασίγνωστη. Το ψεύτικο εργατικό προφίλ που φιλοτεχνούν κανένα εργαζόμενο δεν πρέπει να ξεγελά.

Καλούμε τα ΔΣ των σωματείων, όλους τους εργαζόμενους Ναυπακτίας – Δωρίδας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν την επιχειρηματική δράση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, που το έχει μετατρέψει σε επιχείρηση και εκμετάλλευση το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, με κίνδυνο να του βάλει λουκέτο, αποκλείοντας την πρόσβαση και την αξιοποίηση απ’ τα σωματεία και τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, ν’ αλλάξουν τους συσχετισμούς που είναι εμπόδιο για τα συμφέροντά μας. Μεσα  από τις μαζικές διαδικασίες και την συλλογική πάλη μπορούμε να διεκδικήσουμε την βελτίωση της ζωής μας, συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης καταστρατηγήθηκαν και θέλουν να στηρίξουν την φάση της ανάπτυξης πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Γι’ αυτό η εργοδοσία κάνει ότι μπορεί να ελέγχει το Συνδικαλιστικό Κίνημα με πλειοψηφίες σαν και αυτή του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας-Δωρίδας.

Ήρθε η ώρα να γίνει υπόθεση δικιά μας, των εργατών, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, να περάσει στα δικά μας χέρια, για Εργατικό Κέντρο των εργατών και όχι των εργοδοτών.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ-ΔΩΡΙΔΑΣ

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...