Ναύπακτος: Η Τ.Αβέρωβ παρουσίασε το βιβλίο της “Δέκα ζωές σε μία”

Συγκινητική υποδοχή επιφύλαξε το κοινό της Ναυπάκτου στην συγγραφέα και κόρη του αέιμνιστου πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου της “Δέκα ζωές σε μία”
Μια ζωή,σαν παραμύθι.Περιπετειώδης, γεμάτη πάθη και ανατροπές. Η άγνωστη ζωή του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα μέσα από τη ματιά της κόρης του.
Ένα μυθιστόρημα με ήρωες υπαρκτούς και γεγονότα πραγματικά, που ζωντανεύει την ταραγμένη ατμόσφαιρα και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, από το 1908 μέχρι τις αρχές του Εμφυλίου.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που είναι ταυτόχρονα βιογραφία, μαρτυρία και ταξίδι αναζήτησης.Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που είναι ταυτόχρονα βιογραφία, μαρτυρία και ταξίδι αναζήτησης” γράφει η ίδια η συγγραφέας στο οπισθόφυλλο.Μέσα από τις σελίδες του, περνάει με αριστοτεχνικό τρόπο η ιστορία της χώρας μας στο πρώτο μισό του περασμένου αιώνα. Η διήγηση ολοζώντανη. Η γλώσσα υπέροχη, η ροή ασταμάτητη. Οι εικόνες σε μαγνητίζουν, οι ήχοι και οι μυρωδιές σε ταξιδεύουν.
Η άγνωστη ζωή ενός γνωστού πολιτικού.Η προσπάθεια μιας κόρης να γνωρίσει καλύτερα και ν’ αγαπήσει από την αρχή έναν πατέρα, 25 χρόνια μετά τον θάνατό του. Να καταλάβει και, ενδεχομένως, να συγχωρήσει.
Μία κόρη που δεν φοβάται να μιλήσει και να εκτεθεί.

Την έξοχη παρουσίαση της συγγραφέως και του βιβλίου της, έκανε ο δ/ντής του 3ου Γυμνασίου και φιλόλογος Π.Πιτσιάκας o οποίος στο τέλος της χάρισε μια γκραβούρα με την πόλη μας,ενώ παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. στο νομό Αιτωλ/νίας κ.Χρ.Παΐσιος,οι δήμαρχοι Ναυπακτίας και Δωρίδας κ.Λουκόπουλος και Καπεντζώνης,ο αντιδήμαρχος κ.Σύψας,ο δ/ντής δευτεροβάθμιας εκπ/σης κ.Παπαθανασίου,η σχολική σύμβουλος φιλολόγων κ.Σπυρέλη και πλήθος κόσμου.

DSC00104 DSC00105 DSC00106 DSC00107 DSC00108 DSC00110 DSC00115 DSC00116 DSC00119 DSC00120



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...