Ναύπακτος: Νταβάδες στην οδό μεζεδίων στο Στενοπάζαρο. Βίντεο -Φωτο


Η αναβίωση για μια ακόμη χρονιά του εθίμου της οδού μεζεδίων στο Στενοπάζαρο της Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε χάρις στις πολύτιμες προσπάθειες του δήμου Ναυπακτίας,της δημοτικής κοινότητας και των εθελοντών του συλλόγου ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

Και πρόκειται πραγματικά για μια πολιτιστική διαδρομή στο χρόνο των περασμένων δεκαετιών,όταν αυτό το στενό δρομάκι της πόλης,αποτελούσε σημείο αναφοράς της πολιτιστικής,οικονομικής και γιατί όχι της πολιτικής ζωής του τόπου.

Μέσα του έκλεινε όλη την ενέργεια των καλοσυνάτων ανθρώπων.που αγωνίζονταν και αγωνιούσαν για το αύριο και πάλευαν τη ζωή.

Σε τούτη εδώ τη στράτα,με τα παραδοσιακά μπακάλικα,τα καταστήματα τροφίμων,τους μπαρμπέριδες,τα καπηλειά με το άφθονο ντόπιο εκληκτικής ποιότητας κρασί,μπερδεύονταν οι οσμές από τις υπαίθριες ψησταριές,απογειώνοντας τον ουρανίσκο αλλά και τις αισθήσεις των καλοφαγάδων της εποχής.Και δίκαια έτσι,πήρε τον τίτλο του:ΟΔΟΣ ΜΕΖΕΔΙΩΝ.

Ή αλλιώς,η οδός των απολαύσεων.Αυτή η εποχή πλέον δεν υπάρχει.Και θα θέλαμε πραγματικά να υπήρχε.Αλλά μέσα απο το πολιτιστικό δρώμενο του δήμου Ναυπακτίας το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς,ανασκαλεύει μνήμες στους παλαιότερους και διδάσκει στους νεότερους για το τι συνέβαινε εκείνες τις περασμένες δεκαετίες.

Ακούραστοι πρωτεργάτες κάθε χρόνο,τα μέλη του συλλόγου Ναύπακτος-Πολιτιστικές Διαδρομές με την υποστήριξη τόσο της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου,όσο και του δήμου.

Και του Χρόνου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...