Ναύπακτος: Οι θρύλοι και παραδόσεις μιας ιστορικής πόλης που φιλοξενεί πανό (Ευθυμογράφημα)

Στη βρύση της Αγάπης κρύβεται το μυστικό

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη οργάνωσης ή συλλογικοτήτων,όπως παρεπιπτόντως,παρουσιάζονται τελευταία,αναρτούν πανό με διάφορα συνθήματα προς διαμαρτυρία σε ιστορικά και καίρια σημεία της πόλης.

Αφορμή το τελευταίο περιστατικό με το πανό του Π.Α.ΜΕ στον δυτικό Καστροβραχίωνα του λιμανιού της Ναυπάκτου.Βεβαίως είχε προηγηθεί από μέλη του,ανάλογη κίνηση την προηγούμενη μέρα,στον Λευκό πύργο της Θεσσαλονίκης,οπότε αυτή του λιμανιού της Ναυπάκτου,μπορούμε να την εκλάβουμε ως μια παρόμοια κίνηση αντιγραφής (μιμητισμού) ή παράλληλης και συντροφικής σκέψης.Και επ’αυτού υπήρξαν αντιδράσεις.Οι δημιουργοί μίλησαν για την αξία της προβολής και όχι σπίλωσης του μνημείου.

Θα μπορούσε να πει κανείς,ότι το μνημείο δεν κινδυνεύει από την σπίλωση,αλλά μάλλον από τις σπηλαιώσεις.

Κατά το παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους,όπως ο βράχος της Ακρόπολης.Αλλά και στην Ναύπακτο κατά το παρελθόν άγνωστοι είχαν κρεμάσει πανό στον ανατολικό καστροβραχίωνα (Φάρο) ,οπως επίσης και σε ένα άλλο ιστορικό (για άλλους λόγους) κτίριο,στο κέντρο της Ναυπάκτου. Το Ξενία.Για την ακρίβεια το πανό του Φάρου με το πανό του Ξενία ήταν από την ίδια συλλογικότητα στις 17.11.2012 ως κίνηση έκφρασης με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ναύπακτος-Η πόλη που γεννά θρύλους-θρήνους και παραδόσεις,έπαψε να γεννά λύσεις !

Ειναι μοιραίο ένας τόπος ιστορικός να συγκεντρώνει βλέμματα.Και ενίοτε πανό.Κι αν δεν μπορούμε να αναδείξουμε την ιστορία μας,όπως συμβαίνει εδω,μπορούμε τουλάχιστον να την δημιουργήσουμε (Ιστορικό κτίριο Ξενία).Ζούμε τον μύθο μας και τις ιστορικές μας στιγμές,στην πιο όμορφη πόλη του κόσμου.Στην πόλη που ξέρει να διατηρεί,να κατασκευάζει,αλλά και να στολίζει με θρύλους και παραδόσεις κάθε τι ιστορικό.

Από την κυρά του πρωτομάστορα που θυσίασε για να στεριώσει ο φάρος (κλεμμένη παράφραση),μέχρι το μαγεμένο Ξενία που τρώει δημάρχους στα καλά καθούμενα γιατί κανείς δεν του κάθεται.Και τρέχουν λέει να πλυθούν στη βρύση της Αγάπης,να λυθούν τα μάγια.Αλλά  η βρύση της Αγάπης έχει στερφέψει για πάντα και τα μάγια δεν λύνονται.

Για την ιστορία……..Ο Nafpakt -IOS

Ναύπακτος 2018

Θεσσαλονίκη 2018

Αθηνα 2015

…και πάλι Ναύπακτος 2012



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...