Ναύπακτος: Συναυλία της Παπαχαραλαμπείου δημοτικής φιλαρμονικής για τα 60 χρόνια της.(Βίντεο & Φωτο)

Με την χθεσινοβραδινή της παρουσία στη δυτική ντάπια του καστρολίμανου της Ναυπάκτου,ολοκλήρωσε το διήμερο των μουσικών της παρουσιάσεων η Παπαχαραλάμπειος δημοτική φιλαρμονική μπάντα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυσή της.

Μουσικά έργα μεγάλων συνθετών,κινηματογραφικές επιτυχίες,αλλά και έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών περιελάμβανε το ρεπερτόριο.

Τη φιλαρμονική συνόδευαν στο τραγούδι οι Γκόγκου Εύη,Μπαλωμένου Όλγα,Δημόπουλος Δημήτρης και Καλυβωκάς Ανδρέας.Την ενορχήστρωση είχε ο Δ.Αμπατζής,αρχιμουσικός,ενώ οι Βέργος Γιώργος και Κριδεράς Ιωάνννης συμμετείχαν φιλικά με το μπουζούκι τους.

Ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπειος μεγάλος ευεργέτης της πόλης μας,με δωρεά του προς τον δήμου πριν από 60 χρόνια δημιούργησε την Παπαχαραλάμπειο δημοτική φιλαρμονική .

Ο πρώτος που ανέλαβε τη σύσταση και εκπαίδευση των νέων μουσικών εκείνης της εποχής ήταν ο Κερκυραίος αρχιμουσικός Σπ.Κοσμάς.

Η πορεία της όλα αυτά τα χρόνια ήταν ανοδική και κατάφερε να γίνει μια από τις πιο συγκροτημένες μπάντες της περιοχής.Ο μεγάλος μας ευεργέτης Δ.Παπαχαραλάμπους φρόντισε με τη διαθήκη του να εξασφαλίσει τους πόρους που χρειάζονταν για τη λειτουργία της και συντήρησή της.

Σήμερα η φιλαρμονική αριθμεί 55 μέλη,τα οποία συμμετέχουν ενεργά σε κάθε δράση του δήμου.Επιπλέον υπάρχει ένα σημαντικό φυτώριο από 50 νέους μαθητές που απαρτίζουν την μπαντίνα και 15 μαθητές φλογέρας της β’δημοτικού.

Τα τελευταία 12 χρόνια την “μπαγκέτα” της μουσικής μας κρατά ο αρχιμουσικός Δ.Αμπατζής,με τη συμμετοχή της σε δράσεις που περιλαμβάνουν συναυλίες,συμπράξεις με τραγουδιστές και μέλη άλλων πολυφωνικών συνόλων,αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το παρόν στη χθεσινή όμορφη μουσική βραδιά η οποία εντάσσεται στο πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Ναυπακτίας,έδωσαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τ.Λουκόπουλος,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Γ.Σιαμαντάς,ο αντιδήμαρχος κ.Γ.Σύψας,ο πρώην δήμαρχος κ.Γ.Μπουλές,ο πρέοδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου κ. Αντ.Φράγκος,ο  κ. αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών και δημοτικοί σύμβουλοι.

DSC008751 DSC00889 DSC00887 DSC00884 DSC00885 DSC00883 DSC00881 DSC00879 DSC00878 DSC00877 DSC00876 DSC00872 DSC00871



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...