Να απαγορευτούν τα τατουάζ από την Bundesliga, ζητά καθηγητής Πανεπιστημίου της Γερμανίας!

Να απαγορευτούν τα τατουάζ από την Bundesliga, ζητά καθηγητής Πανεπιστημίου της Γερμανίας!

Τα τατουάζ πλέον είναι στην  μόδα. Όπου γυρίσουμε το βλέμμα μας , βλέπουμε ανθρώπους να έχουν έστω και ένα σε κάποιο σημείο του σώματός τους.

Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από τον χώρο του ποδοσφαίρου , καθώς είναι ένας χώρος που πέραν των ικανοτήτων , είναι και πλούσιος θεάματος! Κορυφαίοι παίκτες , που παίζουν  στις πιο γνωστές ομάδες του  κόσμου, είναι και κορυφαίοι στην λίστα των «σημαδεμένων» και μάλιστα γίνονται πρώτο θέμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιοδικά κ.ά.
Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν γεμίσει το σώμα τους με τατουάζ και το έχουν μετατρέψει σε μόδα στα γήπεδα. Πρώτος στην λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να μην είναι ο David Beckham, ο οποίος μάλιστα έχει γυρίσει και βίντεο στο οποίο αποκαλύπτει και τι «κρύβεται» πίσω από το κάθε τατουάζ , αλλά και ο Djibril Cissé που πέρασε από την χώρα μας, φορώντας την πράσινη φανέλα του τριφυλλιού!
Αυτή η αυξανόμενη τάση , στάθηκε η αφορμή για έναν Γερμανό καθηγητή να ξεκινήσει μελέτη πάνω στα τατουάζ και στις επιδράσεις που αυτά που έχουν στο σώμα και στην λειτουργία του.


Ο  πανεπιστημιακός καθηγητής λοιπόν, ζητά από  τις ομάδες να μην επιτρέπουν στους παίκτες να κάνουν τατουάζ καθώς είναι υπεύθυνα για την μειωμένη απόδοση τους μέσα στο γήπεδο!

Θετική ανταπόκριση έχει η ένσταση αυτή από τον  Ινγκο Φρόμπεσε της  γερμανικής αθλητικής σχολής της Κολωνίας, ο οποίος εμφανίζεται αρκετά σκεπτικός όσον αφορά στο θέμα των τατουάζ στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

«Θα απαγόρευα τα τατουάζ. Οι ομάδες παίρνουν στα σοβαρά όλα τα μικρά πράγματα και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει με αυτό που είναι ένα σοβαρό θέμα», είπε και πρόσθεσε: «Οι ομάδες θα έκαναν καλά να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή και να είναι περισσότερο υπεύθυνες και για την απόδοση των παικτών τους».

Σύμφωνα με τον Φρόμπεσε, διάφορες μελέτες δείχνουν ότι οι επαγγελματίες στην πρώτη περίοδο μετά από ένα τατουάζ θα παρουσιάζουν απώλειες απόδοσης κατά 3-5%. «Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο που έχουμε. Και το δηλητηριάζουμε», σημειώνει επίσης  ο Γερμανός καθηγητής.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301276-Na-apagoreytoyn-ta-tatoyaz-apo-ten-Bundesliga-zeta-kathegetes-Panepistemioy-tes-Germanias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...